25n
25N
25N

Fedacova defensa que l'ampliació del port de València és "imprescindible" en l'actual moment econòmic "crític"

Fedacova defensa que l'ampliació del port de València és "imprescindible" en l'actual moment econòmic "crític"
25/04/2021 -

El president de la Federació d’Agroalimentació de la Comunitat Valenciana (Fedacova), Federico Fèlix, ha defensat que l’ampliació del port de València és “absolutament necessària” i “imprescindible” en un moment econòmic i social “crític” com l’actual i ha acusat els representants polítics que rebutgen aquest projecte d'”anteposar els seus interessos ideològics a l’interés del conjunt de la societat”, d'”impedir el progrés” de la ciutat i d’intentar “empobrir” a la Comunitat. “No ho permetrem”, ha garantit.

Fèlix, en un article, ha valorat l’ampliació portuària des d’una “visió àmplia” i ha assegurat que “secundària de manera eficaç el tan necessari rellançament de la nostra economia i el canvi de model productiu que la regió requereix per a generar ocupació de qualitat”.

En aquest sentit, ha indicat que per a una economia “marcadament exportadora” com la valenciana, i davant “les perspectives que obri la implantació del Corredor Mediterrani”, l’ampliació immediata del port de València és “imprescindible i fonamental per al futur econòmic i social de la Comunitat i d’Espanya”.

“Els seus efectes mediambientals a nivell global no són menys rellevants. Sense oblidar que tota actuació integrada no sols busca minimitzar l’impacte mediambiental sobre l’entorn immediat i neutralitzar els seus efectes, sinó que resulta beneficiosa social i econòmicament”, ha detallat.

A més, ha posat en valor que l’ampliació “permetria aprofitar la posició estratègica de València en la gran via marítima que uneix l’economia europea amb l’asiàtica, augmentant la seua importància i rellevància a Europa, una vegada el corredor ferroviari en ample europeu entre en funcionament”.

“Les conseqüències no són solament un creixement molt significatiu de l’activitat portuària, logística i de transport, sinó efectes induïts de gran rellevància sobre les activitats de serveis d’alt valor afegit i la generació d’un important efecte atracció de noves activitats que aquesta situació generaria”, ha recalcat.

Finalment, s’ha preguntat si la Comunitat Valenciana “pot permetre’s tindre responsables polítics que anteposen els seus interessos ideològics i polítics a l’interés general del conjunt de la societat” i si “és possible que per l’arbitrarietat d’alguns acabem amb el principal motor exportador i logístic d’Espanya”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − deu =

museo prehistoria