25n
Orgull
Orgull

Decideix la nova imatge de la Plaça de l'Ajuntament de València. El procés participatiu arranca a l'octubre

Les conclusions de la consulta ciutadana es tindran en compte en el concurs d’idees per a la remodelació de la Plaça de l’Ajuntament

Decideix la nova imatge de la Plaça de l'Ajuntament de València. El procés participatiu arranca a l'octubre
11/09/2019 -

El procés per a peatonalitzar la Plaça de l’Ajuntament de València avança segons el que es preveu. I és que si fa uns dies anunciaven que la consulta ciutadana estava a punt de començar, ara, ja es coneix la data. El mes d’octubre arrancarà el procés participatiu perquè tots els veïns i veïnes de la ciutat puguen aportar les seues idees sobre com els agradaria que fóra la Plaça de l’Ajuntament en uns anys.

Un procés de participació ciutadana, perquè el que es disposa de 50.000 euros, que serà clau per a desenvolupar les següents fases de la conversió en zona de vianants d’una de les places més emblemàtiques de València, perquè com explicava la regidora de Participació Ciutadana, Elisa Valía, “les conclusions finals de la consulta es tindran en compte en el concurs d’idees“.

elisa-valiaEs preveu que, al mes de febrer, el procés participatiu estiga conclòs per a començar amb la presentació d’idees del concurs de remodelació de la Plaça de l’Ajuntament. Per a això, els equips redactors comptaran amb un termini de 60 dies per a presentar les seues propostes de les quals només cinc, triades per un jurat especialitzat, arribaran a la fase final.

Es tracta de consolidar el model de ciutat de places pel qual apostem, i de millorar la qualitat paisatgista del nucli històric, així com la qualitat de vida dels veïns i veïnes de València”, apuntava la regidora de Desenvolupament Urbà i vicealcaldessa, Sandra Gómez, l’àrea del qual s’encarregarà de la realització d’eixe concurs d’idees.

Un projecte costós, però que s’espera resoldre, en part, al llarg d’aquesta legislatura. Així, com avançava l’alcalde de València, Joan Ribó, “la fase de conversió en zona per als vianants estarà guiada per una política de canvi en la mobilitat i de recuperació de l’espai públic amable i accessible, donant prioritat a les persones que caminen i al transport públic, mentre que la segona fase, la de reurbanització, seguirà les pautes marcades per la ciutadania, a partir del procés participatiu que s’ha de començar”.

I és que donada la importància d’aquest projecte, el treball conjunt és primordial. En aquest sentit, mentre la regidoria de Mobilitat Sostenible s’encarregarà de la nova planta viària, fixant uns criteris que hauran d’incorporar els equips redactors, la regidoria de Participació Ciutadana s’encarregarà del procés ciutadà de consultes, que ha de possibilitar l’execució del projecte final a càrrec de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana.

Poc es coneix de com serà la nova Plaça de l’Ajuntament, encara que el que sí que està segur és que mantindrà els seus elements característics, com els llocs de flors, la font o l’esplanada per a les mascletaes. Així mateix, es garantirà l’espai necessari per a desenvolupar els esdeveniments que tradicionalment passen per aquesta plaça com, per exemple, la Cavalcada de Reis.

Valencia

Quant a la mobilitat, la qual cosa ja es coneix és que la nova Plaça de l’Ajuntament només mantindrà el trànsit pel carrer Periodista Azzati en direcció a Roger de Lauria o Marqués de Sotelo, on s’està plantejant la reducció de vials per a guanyar més espai públic.

A la plaça només es permetrà el pas del transport públic – EMT i Taxi -, vehicles de càrrega i descàrrega, d’emergència, de serveis d’hotel i residents amb places de garatge. Per a això, se’ls deixarà un vial pel lateral on es troba Correus i l’Ateneu. Així mateix, l’itinerari del carrer Sant Vicent fins a la Plaça de la Reina i fins a la Plaça de Bruges també es convertirà en una zona ciclopeatonal, encara que sempre garantint l’accés dels vehicles permesos.

Cal recordar que la proposta de peatonalització de la Plaça de l’Ajuntament va ser la primera que es va projectar, gràcies a una proposta veïnal que es va llançar en els primers pressupostos participatius de DecidimVLC. No obstant això, serà l’última a executar-se, ja que, abans, l’Ajuntament abordarà les remodelacions de Plaça de Bruges i la Plaça de la Reina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =