25n
25N
25N

FEBF i CEU Cardenal Herrera presenten el seu segon concurs de Borsa per als estudiants de la universitat

Els alumnes han assistit a una sessió magistral amb consells sobre com invertir per a evitar errors comuns

FEBF i CEU Cardenal Herrera presenten el seu segon concurs de Borsa per als estudiants de la universitat
01/03/2017 -

La Fundació d’Estudis Borsaris i Financers al costat de la Universitat CEU Cardenal Herrera han presentat hui el seu II Concurs de Borsa davant els estudiants de la Facultat de Dret, Empresa i Ciències Polítiques. Isabel Giménez, Directora General de la FEBF, i Maribel Brun, professora del departament d’Economia i Empresa de la Universitat CEU Cardenal Herrera i coordinadora del Màster Universitari en Gestió Financera, han presentat el projecte als estudiants.

Els participants hauran de triar una cartera d’entre tres i sis valors de la Borsa espanyola amb l’expectativa d’aconseguir la millor rendibilitat en un termini de tres mesos. El certamen, adscrit a les activitats d’Aula Financera de la FEBF, té com a objectiu el coneixement i familiarització amb el Mercat Borsari Español. Per a fomentar i facilitar la presa de decisions financeres raonades, els estudiants han assistit a un seminari sobre “Consells per a la teua inversió en mercats financers: què fer i què evitar”, impartit per la Doctora Isabel Giménez.

consejosinversionfebfceu03Per a Giménez, a l’hora d’invertir el capital cal tenir en compte cinc variables, la rendibilitat, el risc, la liquiditat, el termini i la volatilitat. Sempre amb l’objectiu de preservar el capital i obtenir rendibilitat. Com a consells bàsics, Giménez ha assenyalat que cal “invertir amb capitals excedents, i construir les carteres en funció dels terminis de les nostres necessitats”. La Directora General de la FEBF també ha indicat que cal saber limitar les pèrdues. “Quan la tendència va en contra d’un valor, el millor és liquidar la posició”, ha apuntat. Ser fidels a l’estratègia, no prendre afecte als valors, i mantenir el cap fred, no fiar-se de rumors ni modes, i vigilar de prop les inversions, han sigut alguns dels seus consells.

Sobre les recomanacions d’inversió en 2017 elaborades a partir dels informes de les principals cases d’anàlisis, s’ha parlat de la renda fixa amb durada curta, els bons lligats a inflació, valors de la Borsa europea, fons flexibles i valors cíclics. Segons ha argumentat, molts analistes consideren que este serà l’any de la renda variable europea, amb horitzons molt rendibles.

La FEBF promou la formació en mercats financers en les aules universitàries. A més, amb el respatler de la Universitat CEU Cardenal Herrera, la FEBF imparteix el Màster Universitari en Gestió Financera, que enguany compleix el seu XXV aniversari i reprén el testimoni del pioner Màster Borsari i Financer, una formació que prepara als futurs analistes i assessors financers, al mateix temps que ofereix una especialització en l’àmbit de les finances corporatives.

La Fundació d’Estudis Borsaris i Financers treballa des de 1990 amb l’objectiu de consolidar la Comunitat Valenciana com a plaça financera de referència, per al que resulta essencial comptar amb professionals qualificats i una formació adaptada a les necessitats del teixit empresarial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + quatre =

museo prehistoria