25n
25N
25N

La Fe implanta un nou dispositiu per al control de la incontinència urinària que es personalitza a través del mòbil

EP

La Fe implanta un nou dispositiu per al control de la incontinència urinària que es personalitza a través del mòbil
30/04/2019 -

El servei d’Urologia de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha implantat un nou dispositiu per al control de la incontinència urinària que es personalitza a través del mòbil. Es tracta de la primera vegada a Espanya que es genera un sistema de neuromodulació d’arrels sacres d’última generació per al tractament d’aquest problema, segons ha informat la Generalitat valenciana en un comunicat.

Així, ha explicat que aquest dispositiu permet controlar i personalitzar el tractament de cada pacient des d’un telèfon mòbil que inclou un programador intel·ligent. Durant el procediment, a cada pacient se li implanta un neuroestimulador en la zona sacra que transmet impulsos elèctrics en l’àmbit dels arrels nervioses que modulen el funcionament de l’esfínter.

El coordinador d’investigació de l’Àrea Neurològica de l’Hospital La Fe, Salvador Arlandis, ha precisat que “a través d’un telèfon mòbil que s’entrega al pacient després de ser implantat el dispositiu, el sistema, que té fins a set programes predeterminats, li permet modular els paràmetres de forma autònoma, sempre dins dels límits definits pel professional sanitari”.

La neuromodulació sacra és un tractament mínimament invasiu, reversible, de provada eficàcia i durador en el temps, ha agregat l’administració autonòmica, que ha ressaltat que la novetat d’aquest programador radica que inclou en el mateix telèfon mòbil una interfície específica al qual el metge accedeix amb contrasenya.

A través d’aquest programa, el professional obté informació detallada de l’experiència del pacient, optimitzant el seguiment en consulta i l’evolució de la patologia.

Actualment, prop d’uns 6 milions de persones pateixen algun tipus d’incontinència urinària. Un estudi de prevalença nacional desenvolupat a l’hospital La Fe indica que la prevalença d’incontinència urinària a Espanya s’acosta al 10 per cent en dones de 25 i 64 anys i a aproximadament el 5 per cent en homes de 50 i 65 anys, mentre que és superior al 50 per cent en persones de més de 65 anys de tots dos sexes.

APROXIMACIÓ Al PROBLEMA REAL

Els experts alerten que aquesta xifra és sol una aproximació al problema real, ja que s’estima que un 50 per cent de les persones afectades no acudeix al metge per a informar del seu cas, ha agregat la Generalitat.

Així mateix, ha apuntat que durant 2018, l’Hospital La Fe de València va efectuar 14.274 consultes i exploracions de pacients amb incontinència urinària i problemes miccionals en la secció d’Urodinàmica del servei d’Urologia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + tres =