25n
25N
25N

Les farmàcies, espais segurs de violència de gènere amb la 'Mascarilla-19'

L’ajuntament de València s’ha sumat a la iniciativa ‘Mascarilla-19’ per a reforçar la protecció de les víctimes durant l’estat d’alarma

Les farmàcies, espais segurs de violència de gènere amb la 'Mascarilla-19'
25/03/2020 -

La declaració de l’estat d’alarma i, per tant, l’obligació de confinament han fet saltar les alarmes. I és que aquesta situació podria augmentar el perill de les dones víctimes de la violència masclista, que es veurien en l’obligació de romandre en les seues llars i, a més, en un ambient tibant i de crispació que podria agreujar la restricció de moviments. Així, i amb l’objectiu d’evitar que els casos per violència de gènere augmenten, s’ha posat en marxa la iniciativa ‘Mascarilla-19’, la paraula clau que activa el protocol de protecció de les víctimes.

Aquesta iniciativa, que va sorgir del Govern de Canàries, ha tingut un gran acolliment, i ja han sigut moltes les comunitats autònomes que s’han acollit, entre elles la Comunitat Valenciana. Aquesta acció, que es va fer viral, ha tingut una gran acceptació per part de la ciutadania i, per descomptat, entre els governs compromesos amb la lluita contra la violència masclista.

Però, En què consisteix ‘Mascarilla-19’? Durant l’estat d’alarma, les farmàcies s’han convertit en espais segurs. D’aquesta manera, quan les víctimes demanen la ‘Mascarilla-19’, el personal de les farmàcies activaran el protocol de protecció posant-se en contacte amb la policia, i seguint els passos que se’ls indique a cada moment per part dels experts.

L’Ajuntament de València s’ha sumat a aquesta acció contra la violència de gènere perquè, com ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, “estem davant una situació absolutament excepcional que porta a les dones que es troben en situació de risc a conviure més temps amb els seus maltractadors”. A més, “les dones poden tindre moltes més dificultats per a telefonar al número d’atenció a les víctimes. Per això, hem de generar nous espais de seguretat, aprofitant les eixides que permet l’estat d’alarma”.

No obstant això, a més de la paraula de denúncia ‘Mascarilla-19’, les víctimes compten amb altres eines. Des de la Generalitat no només s’ha reforçat el contacte amb les víctimes a través dels centres de dona 24 hores, sinó que també continua actiu el telèfon 016 que, encara que no deixa rastre en la factura, sí que cal esborrar-ho del registre del telèfon.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =