25n
25N
25N

Les Falles d'Especial demanen, per unanimitat, eliminar els premis al millor monument

A més, han sol·licitat que es cremen les peces que no es puguen desmuntar

Les Falles d'Especial demanen, per unanimitat, eliminar els premis al millor monument
12/03/2020 -

Artistes i presidents de les falles de Secció Especial s’han reunit per a decidir què fer amb els monuments que, la gran majoria d’elles, ja tenen als carrers. Finalment, les falles d’especial de Cuba-Literato Azorín, Na Jordana, Exposició – Misser Mascó, Sueca – Literato Azorín i Regne de València – Duc de Calàbria han subscrit un document en el qual acorden, per unanimitat, que es cremen els elements que no es puguen retirar per la complexitat del desmuntatge.

I és que, diuen, suposa “un enorme risc físic” el desmuntatge per als artistes fallers. De fet, necessiten la cobertura d’una assegurança específica per a cobrir eixa retirada de les peces que es puguen salvar. Per això, reclamen que es pose a la seua disposició els mitjans tècnics necessaris per a poder retirar i traslladar les peces que es pogueren salvar de la cremà. Així mateix, han sol·licitat que es permeta peritar el cost del desmuntatge i la possible restauració de les peces a retirar.

Per aquest mateix motiu, els presidents de la Secció Especial han demanat eliminar els premis als millors monuments de les Falles 2020 perquè “no podrem competir en igualtat de condicions“. “Els nostres projectes ja no seran els originals per circumstàncies absolutament alienes”. D’aquesta manera, consideren que el concurs de premis ja no procedeix.

L’alcalde de València, Joan Ribó, també ha anunciat, aquest matí, que la cremà dels monuments que no es puguen desmuntar es realitzaran a porta tancada i sense avisar per a evitar la concentració de persones. Una de les falles que, segur, es cremarà és la municipal perquè així ho han decidit els artistes fallers.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 12 =