25n
25N
25N

Les Falles de Catarroja, unides per a afrontar el futur faller al municipi

Les Falles de Catarroja, unides per a afrontar el futur faller al municipi
05/05/2020 -

L’Ajuntament de Catarroja, representat per Lorena Silvent, vicealcaldessa i Miquel Verdeguer, regidor de festes, s’ha reunit telemàticament amb les comissions falleres del municipi per a poder establir un full de ruta per a la celebració de la gran festa de les valencianes i valencians, adaptant-la a les circumstàncies actuals. En aquesta xarrada, en la qual han participat els presidents de les comissions falleres locals, a excepció de El Mercat i La Rambleta que van rebre tota la informació posteriorment, i la Unió d’Associacions de Falles de Catarroja, la Regidoria de Festes ha posat a la disposició de les comissions del municipi totes les opcions possibles i atés a les seues propostes, quedant també a costa de la decisió que prenga València.

“És evident la importància que té la festa de les Falles per al nostre municipi, amb una gran implantació i mobilització veïnal, per això és fonamental l’ajuda que es puga prestar des de l’Ajuntament per resoldre esta problemàtica que se’ns presenta”, explica Miquel Verdeguer, regidor de festes de l’Ajuntament de Catarroja. “Empatitze perfectament amb tot el que estan passant les comissions catarrogines. No fa molt, jo era un president de falla més. Per això hem atés les seues inquietuds i escoltat les seues propostes, ara toca esperar la decisió de Junta Central Fallera i traçar el full de ruta a Catarroja”, conclou Verdeguer.

En aquesta línia de col·laboració, des de l’Ajuntament s’ha tornat a oferir a les comissions que així ho necessiten el magatzem municipal per a depositar els seus monuments. Algunes de les falles ja descansen en el diposit, però va haver-hi unes altres que per circumstàncies no van poder traslladar-les al seu moment i que han sol·licitat poder guardar-les en l’espai que el municipi ha disposat sense cap cost.

D’altra banda, l’Ajuntament, conscient de les dificultats per les quals poden passar les comissions per a no sols celebrar aquest exercici, sinó també per al pròxim, està valorant una sèrie d’ajudes, per al desenvolupament de la festa amb normalitat, sinó també perquè un gremi tan important com és el dels artistes fallers puga pal·liar, en la mesura de les seues possibilitats, la crisi provocada per la COVID19.

Un altre dels punts a tractar ha sigut la més que possible cancel·lació d’un dels esdeveniments més multitudinaris durant les Festes Patronals de setembre, el Concurs de Playback, de categories infantil i major. La impossibilitat per a poder assajar en els mesos previs obligarà a la cancel·lació d’aquest esdeveniment, de gran tradició i seguiment a Catarroja.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 1 =