caixa popular

Quines falles es veuran afectades pel canvi de nom en els carrers?

El canvi de nom afectarà 51 carrers, i a 14 falles

Quines falles es veuran afectades pel canvi de nom en els carrers?
22/05/2017 -

L’Ajuntament de València, amb el propòsit de complir la Llei de Memòria Històrica, procedirà a la modificació del nom d’un total de 51 carrers de València, abans d’estiu, per a eliminar dels nostres carrers noms franquistes. En aquest sentit, alguns dels carrers que es veuran afectades per aquest canvi de nom seran l’avinguda Baró de Càrcer, que tornarà a adoptar l’antic nom d’Avinguda de l’Oest, l’avinguda Geneal Urrutia, que passarà a cridar-se Amado Granell, o la calle Doctor Marco Merenciano, que serà Félix del Río, entre altres.

Els criteris per a triar el nom dels carrers han sigut molts, ja que no solament han intentat recuperar els antics noms de les vies, molts dels quals encara se seguien utilitzant per a alguns veïns, com és el cas de l’Avinguda de l’Oest, sinó que també s’han tingut en compte propostes relacionades amb la cultura, com a carrer de la Literatura per José María Osser, els valors universals, com el nou carrer dedicat a la Democràcia, en substitució del carrer Castán Tobeñas, o peticions de la ciutadania, com és el cas del carrer dedicat al fotògraf Agustí Centelles en substitució de Gual Villalbí.

Per a evitar confusions, els nous noms conviuran amb els antics durant 12 mesos, amb l’objectiu de facilitar als comerços i als valencians l’adaptació a aquesta nova situació. No obstant això, la qual cosa és cert és que moltes falles es veuran afectades pel canvi de nom, ja que tindran l’obligació de modificar el seu nom, en funció del nou nom, per a adaptar-se a la Llei de Memòria Històrica.

Així i tot, i per a facilitar aquest tràmit, des del màxim organisme gestor de les Falles s’ha comunicat a les comissions falleres que disposaran de tota l’ajuda necessària per a fer el canvi de nom sense que afecte el seu dia a dia i, fins i tot, no es descarta la concessió de subvencions per al canvi de retolació.

A València Extra, t’informem de les Falles que podrien veure’s afectades pel canvi de nom en els carrers:

Linterna – Na Robella – Barón de Cárcer

Avenida de la Plata – General Urrutia

Gayano Lluch – Dr. Marco Merenciano

General Llorens – Dr. Marco Merenciano

Plaza Mártires – General Ibáñez Alonso

Ángel del Alcázar – José Maestre

Santa Cruz de Tenerife – Ángel del Alcázar

Juan Bautista Vives – Salvador Ferrandis Luna

Islas Canarias – Trafalgar – Samuel Ros

General Barroso – Litógrafo Pascual y Abad

General Barroso – Calvo Acacio

Plaza Eduardo Marquina

Manuel de Falla – López Ibor – Tamarindos

Grupo Antonio Rueda


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats