25n
25N
25N

El concurs de playback, una de les activitats falleres més esperades a la Pobla de Vallbona

El regidor de falles explica les activitats previstes de cara a les Falles 2020

El concurs de playback, una de les activitats falleres més esperades a la Pobla de Vallbona

És habitual que els últims dies de febrer les converses entre els veïns de la Pobla de Vallbona tinguen les Falles com a tema principal. S’acosta la festivitat més esperada de l’any i les set comissions falleres de la Pobla ultimen els últims detalls perquè la setmana fallera siga la millor de l’any. Però, per amenitzar l’espera, aquestes setmanes prèvies s’organitzen una sèrie d’activitats en què les comissions participen amb il·lusió i que el regidor de falles, Jaime Ruix, ens explica.

La Pobla comença les activitats aquest diumenge amb la final del campionat de pilota valenciana que es disputa al llarg de l’any i que compta amb categoria masculina, femenina i infantil. Esport i tradició units en una competició que es disputarà des de les deu del matí. Una vegada recuperats els esportistes i finalitzada la competició, es realitzarà de vesprada la crida des del balcó de l’Ajuntament, i s’oferirà xocolata líquida per tot aquell que necessite calfar el cos.

L’esdeveniment que major expectativa crea any rere any és el concurs de playback, on les comissions falleres es repten entre elles per veure quin és l’espectacle que més aplaudiments arranca del públic. S’espera un aforament complet en el pavelló municipal, amb un públic que rondarà les 1300 persones. Primer actuaran els més menuts, des de les 18:30 h, i ja a la nit s’iniciaran les actuacions dels adults. Quant a la temàtica, tot s’hi val, i tal com comenta el regidor “els participants fa mesos que assagen les actuacions”.

Per primera vegada en la Pobla s’organitza una despertà conjunta amb totes les falles (a banda de la del dia 19 que organitza cada falla) que tindrà lloc el dia 1 de març. La despertà marcarà l’inici de l’exposició del ninot, a les 12 h, i tothom podrà accedir a ella. A més a més, es realitza un concurs de llibrets de falles i un concurs de fotografia de falles, amb la corresponent entrega de premis el mateix dia.

L’últim cap de setmana abans que comence la setmana fallera, les comissions es reuniran en un sopar amb l’excusa de celebrar l’entrega de premis dels campionats de parxís, truc, birles i pilota. Uns campionats que venen disputant-se des de mesos enrere i que atorguen reconeixement als vencedors. I, per tancar el cap de setmana, l’endemà se celebrarà de vesprada el tren faller on els fallers lluiran les disfresses creades amb enginy i creativitat.

Ara sí, arribem a la setmana fallera oficial. La plantà dels set monuments es realitzarà entre els dies 13 i 14 de març i, una vegada analitzats i valorats pel jurat corresponent, s’anunciaran el dia 15 els guanyadors dels premis de cada falla. A més, enguany s’han implementat categories noves que premiaran la falla amb major enginy i gràcia, l’ús del valencià i la igualtat representada. Una bona manera de promocionar aspectes com l’ús de la llengua valenciana i reconéixer la lluita per la igualtat.

L’acte de l’ofrena a Sant Josep i a la Verge del Rosari serà a les 20 h del dia 18, i el dia 19 de matí se celebrarà una missa. Per acabar les festes, l’Ajuntament organitza una mascletà que farà tremolar els carrers del poble a la plaça de l’Ajuntament. I, després d’una setmana intensa i esgotadora, arriba el moment de la cremà que començarà a les 20 h amb les falles infantils i finalitzarà amb la cremà de la falla guanyadora del primer premi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + deu =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud