25n
25N
25N

La meditadora llueix mascareta i es reivindica com a símbol de calma fins que es reprenguen les Falles

L’estudi d’Escif demana mantenir el monument i diu que el cost de desmuntar la falla seria “infinitament més elevat”

La meditadora llueix mascareta i es reivindica com a símbol de calma fins que es reprenguen les Falles
11/03/2020 -

Escif –l’artista urbà que enguany ha sigut un dels responsables de la Falla Municipal de València, que representa a una dona de gran grandària meditant– proposa mantenir en la plaça de l’Ajuntament de la ciutat i fins que es reprenguen les Falles la figura, a la qual se li ha col·locat una màscara que evoca la situació de crisi sanitària per la Covid-19. D’aquesta forma, es convertiria en “símbol de paciència, calma i esperança tan necessari en aquests dies”.

En un comunicat emés per BrilloySabor, l’estudi d’Escif –autor del monument ‘Açò també passarà’ al costat dels artistes fallers Manolo Martín i José Ramón Espuig– es posa de manifest que la situació davant el coronavirus, que ha obligat a ajornar les festes josefines sine die, és “una crisi mundial molt difícil de combatre”.

“No existeix vacuna contra la malaltia i les infraestructures sanitàries es queden xicotetes davant la velocitat de propagació. S’està demostrant que les úniques armes que tenim per a combatre aquesta crisi són la paciència, la calma i l’esperança. Hem d’aconseguir desaccelerar el moviment de la societat el temps suficient perquè la gent ja infectada passe la malaltia i no la continue propagant”, argumenten.

I afigen: “Paciència, calma i esperança. Aquests són precisament els valors que transmet la gran dona meditant en la plaça de l’Ajuntament. Això també passarà. Una de les funcions primàries de la cultura és la de reforçar l’imaginari simbòlic de cada societat. L’art té aqueixa capacitat màgica de treballar amb el subconscient col·lectiu de tota una societat. La batalla contra el coronavirus és una batalla de comunicació i conscienciació. El bon ús dels mitjans i dels símbols serà ací crucial per a aconseguir restablir la calma”.

“QUE EL MÓN ES RECOLZE EN VALÈNCIA PER A SUPERAR LA CRISI”

Per aquests motius, des de l’estudi del grafiter advoquen per “mantenir la gran meditadora en la plaça, fins que es reprenguen les Falles”. Seria, continuen, “un símbol de paciència, calma i esperança tan necessari en aquests dies”. “Permetem que el món sencer es recolze a València per a superar aquesta crisi. Regalem-li al món l’antídot per a superar aquesta crisi”, animen.

Quant als aspectes tècnics derivats de prendre una decisió com aquesta, entenen que “els costos de desmuntar, emmagatzemar i tornar a muntar la falla serien infinitament més elevats que els costos, ja quasi coberts, de mantenir l’estructura en la plaça per un temps fitat”. En aquest sentit, asseveren que l’estructura d’aquesta falla és “molt forta i podria fàcilment aguantar sis mesos intacta”.

“Podria considerar-se que el monument ocupa un espai de trànsit, però entenem que la previsió de convertir en zona de vianants la plaça acompanyaria aquesta decisió. Igualment es podria delimitar amb un xicotet reixat el perímetre real del monument per a facilitar el flux de vianants en tots dos costats de la figura. Això també passarà”, conclouen citant el lema de la Falla.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 12 =