25n
25N
25N

Falla Lluís Lamarca-Velàzquez, una falla amb història

En els seus inicis, els membres de la comissió es reunien en els bars

Falla Lluís Lamarca-Velàzquez, una falla amb història
10/03/2017 -

Ja fa olor de Falles pels carrers de València, i són moltes les comissions que han organitzat unes festes inoblidables per a fer gaudir no solament als fallers, sinó també a tot aquell que vulga acostar-se fins als casals per a sentir l’ambient faller tan característic.

A València Extra, anem conéixer una de les falles antigues, que pertany al districte valencià de L’Olivereta: La Falla Lluís Lamarca-Velàzquez que, segons els membres de la comissió, es caracteritza pel bon ambient que es respira.

Aquesta Falla, que es va fundar en 1970 – 1971, estava formada, aleshores, per tan sols 28 homes i 14 dones, que es reunien en els bars del voltant perquè no disposaven d’un casal faller.

No obstant això, va ser en l’any següent quan es va inaugurar el primer casal ‘La Figuera’, i es va crear la comissió infantil. En l’exercici 75-76, aquesta comissió va aconseguir el seu primer reconeixement, gràcies al poeta Agustí Esteve amb un poema que es va publicar en el famós llibret.

Des d’eixe moment, la Falla Lluís Lamarca-Velàzquez ha seguit augmentant i, cada any, s’esforcen per organitzar un programa faller que permeta gaudir amb intensitat les nostres festes. Però a més, si alguna cosa destaca el President d’aquesta falla, Juan Miguel Martínez, de la seua comissió és la seua col·laboració en tots els actes. És per aquest motiu, que el President ha volgut destacar l’acte de la Plantà, ja que ‘un gran nombre de fallers treballen braç a braç fins a acabar completament d’alçar el nostre monument’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =

museo prehistoria