25n
25N
25N

Els xiquets, el millor tresor i el motor de la Falla Camí Nou de Picanya Nicolau Primitiu

Canupi porta 36 anys fent gaudir a xiquets i adults amb una infinitat d’activitats

Els xiquets, el millor tresor i el motor de la Falla Camí Nou de Picanya Nicolau Primitiu

“Un altre any més, quin ràpid ha passat l’exercici. Ja plantem de nou la falla” típica frase de març en qualsevol casal faller. Doncs en el de la Falla Camí Nou de Picanya Nicolau Primitiu ja van 36 anys amb este. Allà pel 24 de març de 1981 se signava la primera acta d’esta comissió, sent 87 adults i 154 xiquets aleshores. En estes xifres ja es deixa veure a qui anava dirigida la festa: als xiquets. Actualment, la comissió està composta per 430 adults i 180 xiquets aproximadament i, encara que són més grans que xicotets, la falla gira entorn d’estos últims.

globota-16Si durant tot l’any és un no parar d’activitats amb concursos, activitats esportives, playbacks… en els quatre dies de falles no anava a ser menys. Globotà, esmorzars, berenars, jocs varis, concurs de dibuix, cercaviles, castells inflables… fan les delícies dels més xicotets i, a vegades, dels no tan xicotets.

“L’ambient en la nostra comissió és molt familiar. La majoria de coses gira entorn de la comissió infantil. Tenim 180 xiquets amb els quals organitzem moltes activitats. Hi ha molt bon rotllo entre tots els fallers”, explicava a València Extra Laura, representant de la falla Canupi. En una comissió amb més de 500 fallers ha d’haver-hi una bona organització i ganes de treballar. “No sempre vam ser tants fallers. Va ser arran del 25 aniversari quan després de realitzar un munt d’activitats, sobretot per als xiquets, es van apuntar moltes famílies”, assenyala Laura.

“Per a esta setmana fallera tenim un munt d’activitats programades que van des dels jocs, berenars, menjars, sopars, revetles… fins a les cercaviles pels carrers del barri, desfilant al ritme que marca la nostra banda de música. També acudim a l’Ofrena de Flors a la Verge dels Desemparats, tenim espectacle de pirotècnia com la minimascletá, mascletàs i castells” comenta la representant de la falla.

taller-pelu-y-maquillaje-valencianaDurant l’exercici, Canupi ha participat en el concurs de playbacks, quedant tercers del sector, es van classificar per a la Copa de la Fallera Major en pilota, van ser segon en les bitlles… A més de participar en les activitats que organitza Junta Central Fallera, la falla celebra durant tot l’any moltes festivitats i activitats amb el fi de passar-ho bé. Carnestoltes, la festa del ‘mitg any’ amb una gyncana pel Riu, la Setmana Cultural (enguany dedicada al món de la indumentària), Sant Joan, San Miguel, Halloween, Nadal…

Quan ja s’acosta la setmana fallera, la comissió va presentar els esbossos dels monuments el passat mes de gener, este cap de setmana, el 24 de febrer tindrà lloc el Sopar de Gala de la Fallera Major de València a la qual els representants de la falla acudiran, el 26 tindrà lloc una macrodespertá infantil. El tret d’eixida a les Falles del 2017 tindrà lloc este pròxim diumenge 26 amb l’acte de la Cridà al que acudirà tota la comissió.

Per a este exercici faller del 2016-17, la Falla Camí Nou de Picanya Nicolau Primitiu té com a representants a:

sara-jarque-avila                                 david-guerra-hernandez

    Sara Jarque Ávila                                                   David Guerra Hernandez

sandra-izquierdo-sanz                            andres-hernandez-garcia

            Sandra Izquierdo Sanz                                           Andrés Hernandez Garcia

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + un =

museo prehistoria
museo prehistoria