caixa popular

Fàbregas es reuneix amb el President del Parlament Sahrauí

Fàbregas es reuneix amb el President del Parlament Sahrauí
03/04/2018 -

La regidora de Cooperació i Migració, Neus Fàbregas, que ha viatjat als campaments de refugiats del Sàhara Occidental ha mantingut diverses trobades, entre les quals destaquen la reunió amb el president del parlament Sahrauí, Jatri Aduh; amb Hama Salama, Secretari d’organització del Front Polisari; i amb el Coordinador del programa Vacances en Pau del Ministeri de Joventut, Abderrahman Raha, programa que consisteix en l’acolliment de xiquets i xiquetes sahrauís per part de famílies del nostre país, França i Itàlia i en el qual col·labora l’Ajuntament de València sufragant els viatges.

El president del Parlament Sahrauí, Jatri Aduh, que ha rebut de mans de la regidora de Migració i Cooperació Neus Fàbregas Santana la carta de l’alcalde de València, Joan Ribó, per al poble sahrauí, ha transmés la seua “preocupació perquè després de 27 anys d’alto-el-foc la situació està arribant a ser insostenible”. Aduh ha remarcat que “l’única solució és el referèndum proposat per l’ONU”, i ha reconegut que “Europa té un gran paper per evitar que la situació esclate”.

Per la seua banda, la regidora Neus Fàbregas Santana ha assenyalat que “després de la recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, relativa al fet que les aigües de pesca del Sàhara no formen part del Marroc i per tant queden excloses dels acords pesquers amb aquest país, potser s’obre una nova via jurídica i política per a solucionar el conflicte”.

D’altra banda, en la reunió que ha mantingut amb el coordinador del programa Vacances en Pau del Ministeri de Joventut del Front Polisari, a la qual ha assistit juntament amb la presidenta de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASP-PV), la regidora ha valorat “aquest programa, en el qual col·labora l’Ajuntament, i que es basa en l’acolliment temporal de xiquets i xiquetes sahrauís dos mesos a l’estiu per a tenir una altra experiència i seguir transmetent la causa sahrauí”.

Per últim, Fábregas Santana s’ha reunit amb Hama Salama, secretari d’Organització del Front Polisari i amb el subdelegat del Front Polisari en el País Valencià per a conéixer de primera mà la realitat que es viu en el Sàhara “des de la perspectiva del seu legítim govern”. Hamma Salama ha destacat que “malgrat l’abandó del govern espanyol, el poble espanyol i les seues organitzacions mostren dia a dia la solidaritat amb el Sàhara”.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris