caixa popular

Primera reunió de Neus Fábregas amb la Federació d'Associacions de Veïns de València

Primera reunió de Neus Fábregas amb la Federació d'Associacions de Veïns de València
14/09/2017 -

La regidora de Participació i Transparència, Neus Fábregas, s’ha reunit aquesta vesprada amb els representants de la Federació d’Associacions de Veïns de València. És la primera reunió oficial amb l’entitat des que el passat mes de juliol va prendre possessió del càrrec la regidora. La trobada ha servit per a intercanviar informació, propostes i anunciar els canvis previstos en matèria de partició i transparència.

La regidora ha confirmat que es mantindran els 7 milions d’euros d’inversions en participació d’enguany en els pressupostos del 2018. Per la seua banda, els representants dels veïns i veïnes han preguntat per la situació del nou reglament de participació i també per les novetats que està previst introduir en el tema de la transparència. Neus Fábregas ha assenyalat que s’estan acabant d’enllestir els canvis i que en els pròxims dies s’anunciaran les novetats amb detall. Però sí que ha avançat que l’objectiu és que la gent dels barris tinga major capacitat d’actuació i participació.

“Ells són els que coneixen millor que ningú quines són les necessitats de la gent que viu a les seues places i carrers. Són una font d’informació fonamental i hem de posar a l’abast mecanismes perquè puguen intervenir molt directament en la presa de decisions”, ha exposat la regidora.

Mª José Broseta, presidenta de la Federació de Veïns de València, ha aprofitat per a demanar a la regidora més competències per a les juntes de districte perquè esdevinguen un òrgan de descentralització real. Mª José Broseta també ha traslladat a la regidora altres de les preocupacions i reivindicacions ciutadanes, entre elles, la millora dels mecanismes d’execució dels pressupostos participatius. Neus Fábregas ha explicat que en els darrers mesos s’està avançant molt en aquest sentit, i que ja hi ha més de 70 projectes executats dels 109 que es van aprovar en el 2016. “Tot i això, encara hi ha molt de camí per fer, i per això ara mateix estem centrant els esforços a buscar fórmules per a agilitzar els mecanismes administratius que eviten les demores en l’execució dels projectes aprovats en els processos participatius”, ha explicat la regidora.

El de hui ha estat el primer encontre d’un calendari de trobades que, per ambdues parts, es pretén que siga freqüent i estable. “Volem mantenir un contacte fluid amb la federació de veïns perquè es tracta d’una entitat molt important per a la ciutat. Des de la Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal és fonamental seguir afavorint la reactivació i el creixement del teixit associatiu que empodere la ciutadania. Els agents socials organitzats són els interlocutors amb l’administració per a canalitzar la participació ciutadana. Les millores en els barris no poden fer-se d’esquena a aquests col·lectius”, ha manifestat la regidora durant la seua primera reunió amb la Federació d’Associacions de Veïns.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats