25n
25N
25N

L'exposició World Press Photo arribarà a València el 19 d'octubre

L'exposició World Press Photo arribarà a València el 19 d'octubre
19/09/2019 -

La Fundació Xirivella Soriano de València situarà a la ciutat en el circuit internacional de fotografia amb l’exposició World Press Photo 2019, la mostra més prestigiosa de fotoperiodisme mundial, que s’exhibirà a partir del 19 d’octubre.

La present edició dirigeix el seu focus a la Comunitat Valenciana amb els premis al fotògraf alacantí Ángel Fitor i a la sèrie ‘Falleres’, de la brasilera Luisa Dörr.

La mostra, que aconsegueix enguany la seua setena edició a la ciutat, s’exposarà entre el 19 d’octubre i el 17 de novembre en la Fundació Xirivella Soriano que, juntament amb Doctornopo, aposten per renovar la seua col·laboració amb el certamen, ha assenyalat l’entitat en un comunicat.

L’exposició recull els esdeveniments informatius més rellevants de 2018 i és un “referent mundial” de compromís amb el periodisme gràfic i la llibertat d’expressió. La imatge guanyadora d’enguany és ‘Xiqueta plorant a la frontera’, de John Moore, que reflecteix el drama migratori a la frontera entre els EUA i Mèxic.

Durant els últims mesos, aquesta fotografia s’ha convertit en un símbol de la situació de les famílies migrants separades per l’Administració Trump.

En aquest sentit, els moviments forçosos, les víctimes de conflictes bèl·lics o les conseqüències del calfament global continuen sent alguns dels temes principals de World Press Photo, testimoniatges de la realitat informativa en els diferents racons del planeta.

Les fotografies estan organitzades en diferents categories, que abasten totes les realitats vitals i els fenòmens socials, culturals, econòmics i naturals. Així, World Press Photo València ofereix al públic informació per a la reflexió i per a entendre els esdeveniments del moment.

En la present edició, la Comunitat Valenciana també és protagonista amb el tercer premi en la categoria de Naturalesa per al fotògraf alacantí Ángel Fitor, per la seua imatge d’una medusa pentine en aigües pròximes a Alacant. Així mateix, en la categoria de Retrats, el certamen ha reconegut amb el tercer premi la sèrie Falleres, de la brasilera Luisa Dörr.

Per part seua, el treball de la franc-espanyola Catalina Martin-Chico ha sigut nominat com una de les millors fotos de l’any pel seu retrat a una exguerrillera de les FARC embarassada.

PERIODISME INTERACTIU

Una de les novetats més importants de la present edició a València és el 2019 Digital Storytelling Contest, el certamen de WPP que premia treballs de narració digital en forma de peces de periodisme interactiu i de minidocumentales en les categories de fins a 10 i 30 minuts, respectivament.

L’obra guanyadora de periodisme interactiu és ‘The last generation’, de Frontline/The GroundTruth Project, que recull el testimoniatge de diversos xiquets de les Illes Marshall que creixen sota l’amenaça que, quan siguen majors, el territori desaparega sota el mar pel calfament global.

Dins de la secció de minidocumentales de deu minuts, el primer lloc és per a ‘The Legacy of the Zero Tolerance’, d’Univision News Digital, sobre una xiqueta de sis anys de Guatemala separada dels seus pares a la frontera entre els EUA i Mèxic.

En la secció d’obres de fins a 30 minuts, la triada és ‘In the Absence’, de Field of Vision, que tracta la tragèdia succeïda a Corea del Sud en 2014, quan l’enfonsament d’un ferri va provocar prop de 300 morts, la majoria escolars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 10 =