L'exposició "No em toques el WhatsApp" arriba a Mislata per a conscienciar a la joventut sobre la igualtat

L’activitat forma part de Valoracció, un projecte guardonat per la FVMP, per a fer que els joves del municipi convisquen en societat, impulsen la seua autonomia personal i generen una consciència crítica

L'exposició "No em toques el WhatsApp" arriba a Mislata per a conscienciar a la joventut sobre la igualtat
16/10/2018 -

El programa “Valoracció”, impulsat des de la regidoria de Joventut, és un programa dirigit als joves dels instituts de Mislata i que té com a fi agrupar totes les accions, dirigides a la joventut, que es realitzen des de les diferents regidories de l’Ajuntament. El projecte ha tornat un curs més oferint als propis centres educatius un ampli ventall d’activitats d’educació en valors, com són el medi ambient, la igualtat i fins i tot el foment del comerç local.

Est programa formatiu, premiat ja el passat curs per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, complementa la labor pedagògica dels instituts, centrant-se en aquelles qüestions que més preocupen a la joventut. A més, es contemplen una altra sèrie de propòsits com són els d’impulsar accions de participació, fomentar hàbits saludables, estimular l’interès per l’art i la cultura, educar en la responsabilitat mediambiental o articular estratègies per a arrelar relacions socials i interpersonals basades en el respecte a la diversitat i la igualtat.

Precisament, una de les activitats que s’han programat dins del projecte, és acollir l’exposició itinerant de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) “No em toques el WhatsApp”. Esta iniciativa pretén transmetre valors de convivència, educació i respecte, davant el que significa l’existència d’actituds violentes contra les dones a través de les xarxes socials. Es tracta de conscienciar a tota la societat de la realitat de moltes dones i de la necessitat d’ajudar-les denunciant qualsevol manifestació o indici de violència contra elles. Es desenvolupa a través d’exposicions i tallers dirigits, sobretot, als joves.

La mostra consta de 20 panells, on s’estructuren les fotografies realitzades per joves d’entre 14 a 30 anys que denuncien eixa violència i assetjament a través de les xarxes, reivindicant al seu torn respecte i llibertat. Té com a principal objectiu sensibilitzar i conscienciar sobre la importància de conèixer i, per tant, saber detectar la violència de gènere, mostrant el rebuig per part de la població més jove cap a esta xacra.

Des de hui, i fins al pròxim 28 d’octubre, es pot visitar l’exposició en el Centre Sociocultural La Fàbrica. I hui mateix ja han començat a visitar-la els i les estudiants dels diferents instituts de la ciutat. A estes primeres visites s’han sumat el regidor de Joventut, Ximo Moreno, i la regidora de Polítiques d’Igualtat, Carmen Lapeña.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =

sagunt a escena 2019
turismo salou