25n
Orgull
Orgull

L'Exposició del Ninot comença el seu comiat més esperat

Hui és l’últim dia per a votar i salvar del foc els ninots infantils, mentre que demà es clausurarà definitivament l’exposició amb els majors

Xisco Navarro

L'Exposició del Ninot comença el seu comiat més esperat
30/08/2021 -

Els ninots compten les hores per a unir-se als seus monuments i tancar el cicle. I fallers i falleres esperen poder salvar-los de les flames. Hui l’Exposició del Ninot de València comença el comiat de la seua edició més controlada en tots els sentits per la pandèmia de la COVID-19 i posa el rumb a la qual, per a molts i moltes, és la plantà més esperada.

Per primera vegada, la Base de la Marina de València ha sigut escenari de l’exposició. El passat 16 de juliol es va inaugurar com un símbol de la volta de les Falles als carrers, després de la seua cancel·lació durant dos anys consecutius pel coronavirus. Precisament no s’ha celebrat a la Ciutat de les Arts i les Ciències per ser el major vacunòdrom de la Comunitat Valenciana.

Així, demà a les 10.00 hores del matí es clausurarà l’Exposició del Ninot Infantil i a les 10.30 hores es llegirà el veredicte popular i la proclamació del Ninot Indultat Infantil de 2021, que se salvarà de les flames. D’aquesta manera, les comissions passaran a recollir els seus ninots per a plantar-los encara que, com a diferència, hauran de fer-ho en un grup de màxim 10 persones i passant de manera escalonada, segons l’horari assignat per a cada comissió, tal com ha establit la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Aquest dimecres 1 de setembre, quan comencen oficialment les festes josefines, es clausurarà definitivament l’Exposició del Ninot amb el tancament de la secció major. A les 10.30 hores es coneixerà quin és el Ninot Indultat de 2021.

Carlos Galiana, regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera (JCFV), va assenyalar durant la inauguració la importància de comptar amb l’exposició com una oportunitat per a “mostrar l’art dels artistes fallers i el suport de les institucions al sector”, i va recordar que, malgrat que alguns ninots repeteixen, uns altres han sigut nous.

D’aquesta manera, València inicia el compte arrere per a les seues falles més atípiques marcades pels protocols covid i per l’absència d’aglomeracions, amb l’objectiu d’evitar contagis. Demà a la nit, totes les falles infantils hauran d’ultimar detalls en el seu plantà oficial i el dimecres prendran el relleu els monuments majors per a donar el tret d’eixida a la programació d’aquest 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − deu =