caixa popular

91 anys d'història del Cabanyal a través de les fotografies de la família Vidal

Aquesta exposició sobre el barri del Cabanyal podrà visitar-se fins al 20 de maig en el Museu Valencià d’Etnologia

91 anys d'història del Cabanyal a través de les fotografies de la família Vidal
22/02/2018 -

Aquesta vesprada, a les 20.00 hores, el Museu Valencià d’Etnologia inaugura l’exposició ‘València en blanc i negre III. El Cabanyal 1900-1991’. Una finestra que, a través de les fotografies de la família Vidal, et transporten al passat, i et permeten descobrir el dia a dia de l’antic poble mariner valencià: Les seues gents, la pesca com a mitjà de vida o les conseqüències de la riuada de València. Una mostra que compta amb 91 anys d’història de la mà de tres generacions de la família Vidal, que ara presenten el treball de tants anys per plasmar l’essència del Cabanyal.

cabanyalA la presentació han assistit el Diputat de Cultura, Xavier Rius, i Rafa Company, Director del MuVIM, que han volgut manifestar el seu orgull per poder enaltir la memòria d’un dels barris més importants de València. ‘Es tracta d’un deute moral de les institucions valencianes amb el Cabanyal perquè aquestes han sigut les responsables de la seua destrucció. En aquesta mostra es pot veure que en el Cabanyal existia una forma de vida, abans que s’iniciaren les polítiques de la destrucció’.

En aquest sentit, el Director del Museu Valencià d’Etnologia també ha volgut diferenciar aquesta exposició de les anteriors edicions. ‘València en blanc i negre I i II se centrava en la ciutat de València i en les seues hortes. No obstant això, en aquesta nova edició, vam pensar que seria interessant centrar-nos en barris concrets de la ciutat. Començar amb el Cabanyal no ha sigut una qüestió d’atzar, sinó que hem volgut mostrar com era el barri abans que s’iniciaren aquelles polítiques que pretenien partir-ho per la meitat, i que han provocat que la seua recuperació siga tan costosa. Per descomptat, la nostra idea serà continuar plasmant l’essència d’altres barris de la ciutat’.

Aquesta sorprenent exposició està dividida en diferents categories per a facilitar el recorregut als visitants. D’aquesta manera, tot aquell que vulga descobrir les arrels del Cabanyal trobaran els següents blocs temàtics: el poble pescador que girava entorn del mar; un barri de treballadors supeditats als interessos de la ciutat i les elits de poder; un barri popular on es mostren els costums dels seus veïns; la porta de València al mar com a promotor del comerç; l’arquitectura assistencial i social del barri; i, finalment, la vida artística del barri, on es reflecteix la font d’inspiració que va suposar el treball de grans genis, com Sorolla o Blasco Ibáñez.

cabanyal

‘València en blanc i negre III. El Cabanyal’, composta per un total de 80 fotografies seleccionades per a impressionar a l’espectador, podrà visitar-se en la sala X del Museu Valencià d’Etnologia fins al 20 de maig. No perdes una oportunitat única per a deixar-te portar pel Cabanyal del segle XX.

exposición Cabanyal

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC