caixa popular

Exposició fotogràfica sobre el canvi climàtic a Las Naves

Exposició fotogràfica sobre el canvi climàtic a Las Naves
10/07/2018 -

Las Naves, a través de la xarxa Connecta Cultura i la Fundació Observatori del Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, inauguren aquest dijous dia 12 l’exposició ‘Fotos pel canvi’, en què 13 artistes internacionals retracten l’acumulació de plàstics a la mar i les conseqüències de l’acció humana sobre el medi ambient. La mostra es prolongarà fins al pròxim 8 de setembre.

El regidor d’Innovació, Berto Jaramillo, qui assistirà a la inauguració, ha explicat que «el que veurem a l’exposició és una visió apocalíptica del planeta tremendament real i que té un únic culpable: el canvi climàtic provocat per la mà humana». L’edil ha recordat que «el canvi climàtic és real i les activitats humanes són les seues principals causants, tal com va concloure l’Organització Meteorològica Mundial i el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient en 2013».

Per primera vegada a Espanya es presenta el treball del fotògraf nord-americà Gregg Segal. Amb el títol ‘Seven days of garbage’ (Set dies de brossa), l’autor mostra el gran nombre de residus que produeix la humanitat. S’estima que cada persona genera 478 quilograms de brossa a l’any, la qual cosa origina gasos d’efecte hivernacle.

L’artista Caroline Power alerta sobre l’illa de plàstic que s’ha creat prop de l’illa hondurenya de Roatán, la qual supera en grandària a Espanya, França i Alemanya. Les imatges de Kerstin Langenberger, Eloy Alonso i Marc C. Olsen reflecteixen el desglaç, mentre que els incendis forestals són els protagonistes de l’obra de Patricia de Melo, Miguel Lorenzo i Tania Castro, comissària de l’exposició.

També es podran veure instantànies d’Olmo Calvo, Mark Gamba, Paulo Oliveira, Georgina Goodwin i el valencià Xaume Olleros, autor de la portada de la revista Time sobre la revolució dels paraigües a Hong Kong. Castro ha assenyalat que «la lluita contra el canvi climàtic ha d’estar també reflectida en l’art. La denúncia i la reivindicació perquè cuidem el planeta és fonamental per a conscienciar la població i, en el nostre cas, el públic. És una tasca de responsabilitat».

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 5 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC