caixa popular

Exposició sobre les tres generacions de la família Puche

Exposició sobre les tres generacions de la família Puche
21/02/2018 -

La sala Josep Alarte del Museu Faller de València acollirà des de dilluns de la setmana que ve, dia 26, una exposició sobre la família Puche, representada per tres generacions carregades d’experiències i aportacions artístiques. ‘Els Puche, arrels de falles’ s’inaugurarà a les 19.30 hores i estarà comissariada per Iván Esbrí, Jose Francisco Carsí i Víctor Valero, en col·laboració amb els artistes Pepe i Marina Puche.

Aquesta exposició al voltant de Julián, Pepe i Marina Puche tracta de posar en relleu el valor de la transmissió intergeneracional dels coneixements i de les pràctiques relatives al procés de construcció de falles, precisament un dels valors de la festa de les Falles reconegut en la Declaració d’aquestes com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat que “amb aquesta exposició el Museu Faller de València continua amb la seua tasca de donar a conéixer i dignificar el treball de les i els nostres artistes fallers, especialment d’aquells que han destacat per tindre una obra multifacètica i, a més, amb aportacions clau a l’evolució de l’art faller”.

Després de les mostres individuals de Vicente Lorenzo i José Manuel Alares, aquesta nova exposició vol deixar palesa la importància de les arrels familiars en la continuïtat de molts tallers de falla. A més, mostra com la formació acadèmica compaginada amb la pràctica en el taller i l’estudi familiar, han sigut premisses inalterables que han permés als Puche dominar el procés creatiu de les diverses vessants plàstiques de les seues respectives carreres: falles, carrosses, escultura, pintura i il·lustració.

Amb aquesta exposició es destaca la figura de Julián Puche com a referent històric de l’art faller, amb una gran herència artística llegada; la signatura de Pepe Puche és altra referència de les falles i esdevé la connexió entre ambdues generacions i Marina Puche és l’actual exponent artístic de la família i és igualment reconeguda tant en el món de la festa com en el de la gràfica, il·lustració, pintura i el disseny de complements.

“Aquesta nova exposició al Museu Faller de València demostra que aquest museu està ben viu com a institució patrimonial dinàmica i constantment oberta a mostrar tota la diversitat i pluralitat que caracteritza la creativitat artística inherent a la festa fallera”, ha afirmat Fuset.

Pròximament s’editarà i presentarà, com s’ha fet en les anteriors exposicions, un catàleg sobre l’exposició dels Puche, amb textos de referència obra de diversos autors ben coneixedors de l’obra de la saga.

L’exposició es podrà visitar fins al pròxim 30 de setembre.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018