25n
25N
25N

'Dolor y Gloria' d'Almodóvar es transforma en exposició a Paterna

Almodóvar va triar les famoses coves de Paterna per a rodar la pel·lícula ‘Dolor y Gloria’, nominada als Oscar

'Dolor y Gloria' d'Almodóvar es transforma en exposició a Paterna
15/01/2020 -

Les famoses coves de Paterna han sigut l’escenari triat pel director de cinema Pedro Almodóvar per a rodar ‘Dolor y Gloria’. Aquesta pel·lícula, nominada als Oscar, conta la història de Salvador Mallo, un director de cinema en el seu ocàs que recorda tota la seua trajectòria des de la seua infància a Paterna. Part de la història del film transcorre en les coves d’aquesta localitat valenciana, uns espais singulars dels quals es va enamorar Almodóvar.

Vaig descobrir les coves de Paterna mentre buscava localitzacions per a ‘La mala educación’ l’any 2002, i em vaig quedar enamorat d’aquest espai. En aquell moment vaig pensar que m’agradaria molt rodar una pel·lícula en un escenari tan peculiar. Quan vaig escriure el guió de ‘Dolor y Gloria’, vaig tindre por que les coves ja no existiren. Per això, he d’agrair al poble, a l’alcalde i a les persones que s’ocupen de la seua cura que hagen respectat desenes de cova com a mostra d’una època”, explica Almodóvar en els panells de l’exposició. I és que com apunta, “les coves estan plenes de vida, i això les converteix en un dels decorats favorits de la pel·lícula”.

D’aquesta manera, des de l’Ajuntament de Paterna s’ha apostat per la creació d’aquesta exposició, situada en l’Espai Cultural de les Coves del Batà, per a mostrar als visitants detalls únics sobre el rodatge del film. Aquesta exposició endinsa al visitant en una altra època per a fer-li viure una experiència única. I és que no només situen a l’espectador en els llocs on es va rodar la pel·lícula, sinó que han sabut recrear a la perfecció la manera de vida dels anomenats ‘covers’.

La regidora de Turisme, Cultura i Foc de Paterna, Teresa Espinosa, s’ha mostrat satisfeta amb el resultat de l’exposició que, a través de la pel·lícula, “pretén mostrar com era la vida de l’època“. Així mateix, ha animat a visitar una exposició que “a més de mostrar escenografia de la pel·lícula, permetrà al visitant descobrir com és una cova per dins i quines són les seues particularitats”.

Com ha apuntat la regidora, la demanda de visitants està sent molt elevada i, per això, s’ha decidit obrir l’exposició els diumenges d’11.00 a 13.00 hores. A més, no només es podrà visitar l’exposició permanent de ‘Dolor y Gloria’, sinó que, sota demanda, es realitzaran visites guiades “tant per l’exposició, com per la zona de les coves pròximes a la Torre que va ser, realment, el lloc on es va rodar el film”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =