25n
25N
25N

L’exposició de Photo España ‘des del meu balcó’ recorre des d’esta setmana els pobles de València

La població de la Torre-Faitanar ha sigut la primera a penjar dels seus balcons les fotografies d’esta mostra que s’ha reproduït en diferents ciutats espanyoles

L’exposició de Photo España ‘des del meu balcó’ recorre des d’esta setmana els pobles de València
27/08/2020 -

Les millors 50 fotografies participants en la iniciativa ‘PHEdesdemibalcón’ de PHotoEspaña omplin des d’esta setmana els balcons dels Pobles de València. La població de la Torre-Faitanar ha sigut la primera a sumar-se a esta proposta per mostrar i reconéixer “els moments més durs de la pandèmia durant els últims mesos, però també els moments de la solidaritat entre el veïnat”, segons ha explicat la regidora de Pobles de València, Lucía Beamud. L’Ajuntament de València és una de les grans ciutats espanyoles que s’ha adherit a la convocatòria i ara “esta exposició que s’ha reproduït en altres ciutats de tot l’Estat, comença a rodar per la nostra ciutat precisament en els nostres Pobles”.

‘PHEdesdemibalcón’, en el marc de la XXIII edició de PHotoEspaña, ha estat oberta a tota la ciutadania i ha consistit a compartir a través de les xarxes socials fotografies des dels balcons i finestres per mostrar i reconéixer la responsabilitat i capacitat de resistència de la ciutadania, així com la comunicació, reflexió i vivències personals durant les setmanes de confinament per la pandèmia de la COVID-19. Les millors imatges seleccionades per PHotoEspaña són ara objecte d’una gran exposició que recorre des d’esta setmana els Pobles de València.

“És un honor que els Pobles de València siguen els primers a mostrar en els seus carrers el resultat d’una exposició que simbolitza els moments més durs de la pandèmia durant els últims mesos, però també els moments de la solidaritat entre el veïnat”, ha manifestat Lucía Beamud. “Els Pobles de València han viscut també de primera mà eixa solidaritat, i mereixen que esta exposició que s’ha reproduït en altres ciutats de tot l’Estat, comence a rodar per la nostra ciutat precisament en els nostres Pobles”.

La mostra comprén un total de 50 pancartes, amb unes mesures de 169 x 140 centímetres en horitzontal, que els veïns i veïnes que així ho desitgen pengen des dels seus balcons o finestres. La Torre-Faitanar ha sigut la primera població a acollir-se a este projecte. El seu alcalde, Robert Cuartero, ha expressat que “la Torre-Faitanar és vida, és dinamisme, i també és cultura. Començar la itinerància d’esta exposició a la Torre-Faitanar ens ompli d’orgull i alhora és una mostra de la vitalitat d’un veïnat que en temps de pandèmia ha demostrat i està demostrant els millors valors de respecte i solidaritat”. Per a Cuartero, “els Pobles de València som una realitat arrelada als orígens, on la manera de viure fa que tots i totes ens coneguem i també que apartem diferències quan cal ajudar-nos mútuament. Esta exposició és un retrat bell de tot açò: de la confraternitat i la mirada cap al futur també en temps de pandèmia”.

A finals de juny les imatges de ‘PHEdesdemibalcón’ es van exhibir a diversos edificis de la plaça de l’Ajuntament i altres carrers de la ciutat, com ha recordat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello: “L’exposició va estar impactant edificis municipals com l’Ajuntament fa unes setmanes i ara comença a circular pels balcons i finestres de la ciutat, perquè totes les persones puguen gaudir-la”. L’edil ha assenyalat així mateix que “la descentralització és clau per estendre la cultura a tota la població”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + nou =