25n
Orgull
Orgull

Exposició fotogràfica sobre diversitat familiar a l'Ajuntament de Paiporta

L’activitat s’emmarca dins de les accions de la Regidoria d’Igualtat amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI

Exposició fotogràfica sobre diversitat familiar a l'Ajuntament de Paiporta
08/07/2021 -

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta ha impulsat l’exhibició de l’exposició fotogràfica sobre diversitat familiar ‘Familiar-mente’, de la fotògrafa Sara Quílez, a la mateixa casa consistorial. La mostra, que conté 25 imatges de famílies diverses, tant des del punt de vista sexual com ètnic i de diversitat funcional, es podrà visitar des d’aquest dijous, 8 de juliol, fins al 30 de setembre.

Aquesta activitat s’emmarca en les promogudes per la Regidoria d’Igualtat amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI, i té com a objectiu visibilitzar els diferents tipus de famílies existents hui en dia en la societat, adaptades a la realitat i la llibertat de cada persona, i posa de manifest de manera visual l’evolució de la idea d’unitat familiar en les últimes dècades.

Així, hi ha imatges de famílies monomarentals i monoparentals, parelles del mateix sexe o famílies nombroses on conviuen diferents generacions. Les fotografies mostren històries de superació i convivència, d’amor i respecte, de lluita pels drets i normalització de la diversitat.

Les activitats amb motiu la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI s’han englobat enguany baix el lema ‘Més amor, menys odi. Trau l’orgull, Paiporta’, i s’han completat amb la realització d’un mural que representa el bes de dues dones lesbianes majors, en un intent de visibilitzar un col·lectiu silenciat durant dècades. A més, una de les dones té també diversitat funcional. El mural està situat al principi del carrer Sant Jordi.

Per a la regidora d’Igualtat, Esther Coronado, «’Familiar-mente’ és una manera perfecta de continuar visibilitzant la diversitat familiar i la importància de normalitzar el model de família que cadascú trie, adaptada a la llibertat de cadascú i cadascuna de mostrar-se i estimar com vulga».

Coronado ha afegit que «en els temps que corren, i amb els últims i gravíssims crims d’odi que estem veient quasi diàriament, és més evident que mai que les institucions hem de treballar per una societat més inclusiva, que respecte a totes i tots independentment a qui estimen».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − huit =