25n
25N
25N

Les exportacions de la Comunitat Valenciana superen els 8.053 milions d'euros en el primer trimestre de l'any

Les exportacions de la Comunitat Valenciana superen els 8.053 milions d'euros en el primer trimestre de l'any
22/05/2018 -

Les exportacions de la Comunitat Valenciana han ascendit a 8.053,6 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 0,8% pel que fa al mateix període de l’any anterior, segons les dades fetes públics per la Direcció territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana.

Aquestes dades situen a la Comunitat Valenciana com la tercera Comunitat Autònoma espanyola més exportadora, amb l’11,3% de les exportacions espanyoles.

La taxa de cobertura d’exportacions sobre importacions en els tres primers mesos de l’any se situa en un 115,1%, 24 punts per sobre de la mitjana nacional.

Per províncies, Castelló destaca pel seu dinamisme amb un ascens del 10,1% pel que fa al mateix període de l’any anterior. Tant València com Alacant pateixen descensos en aquest període.

Respecte als sectors, el capítol d’automoció concentra el 23,7% de les exportacions de la Comunitat i manté un comportament descendent xifrat en aquest període en un 12,6%. El sector agroalimentari, amb el 20,7% de les exportacions experimenta un ascens de l’1’3%. Destaca el creixement de les exportacions de vi, xifrat en un 18,9%.

A continuació se situen les semimanufactures no químiques amb el 13,4% i un increment del 2,4%, seguit dels productes químics, que creixen un 7%. Les manufactures de consum experimenten un augment del 1% amb ascens dels tèxtils i la il·luminació. Per la seua banda, els béns d’equip, amb el 9,9% del total creixen un 0,3%.

Principals destinacions

Per àrees geogràfiques, les exportacions dirigides a la Unió Europea creixen un 0,1% i un 2,9% a la zona euro. França és la principal destinació de les exportacions valencianes amb un ascens del 10,9%. Alemanya, en segon lloc, experimenta un descens del 4,5%. Li segueix Regne Unit, amb un descens al seu torn del 19%.

Les exportacions amb destinació a Amèrica del Nord creixen un 10% amb un destacat augment del 41% a Canadà. Un 7,9% és el creixement experimentat per les exportacions amb destinació a Amèrica Llatina amb un destacat augment de Brasil (+22%), Xile (+48%) i Argentina (+16%).

Àsia experimenta un descens del 12,5%. Experimenten creixements comprats com Índia i Indonèsia.

El continent africà també experimenta creixement, xifrat en un 14% en el primer trimestre. Destaquen els ascensos a països com el Marroc (+13%), Nigèria (+18,9%), Sud-àfrica (+79%) i Egipte (+61%).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − deu =

CCCC
torrent