25n
Orgull
Orgull

L'exportació de mobles de la Comunitat Valenciana creix un 10,2% en el primer semestre de 2019

Les exportacions valencianes a Regne Unit baixen quasi un 15% arrel la situació del Brexit

PixaBay

L'exportació de mobles de la Comunitat Valenciana creix un 10,2% en el primer semestre de 2019
30/08/2019 -

La Comunitat Valenciana ha exportat mobles per valor de 281,8 milions d’euros durant el primer semestre de 2019, la qual cosa suposa un increment del 10,2% respecte al mateix període de l’any anterior. Així es desprén de l’últim informe de l’Associació Nacional d’Industrials i Exportadors de Mobles d’Espanya (ANIEME), que xifra l’exportació espanyola de mobiliari entre gener i juny en 1.131 milions d’euros (+5,3%).

D’aquesta manera, la Comunitat Valenciana registra el cinqué major increment exportador entre les CCAA, per darrere de Canàries (+29,5%), Navarra (+27,9%), Castella-la Manxa (26%) i Madrid (+16,6%).

Pel costat contrari, destaquen els descensos que han experimentat les exportacions de mobiliari de comunitats com Balears (-31,6%) i Castella i Lleó (-27,5%).

La quota nacional de la Comunitat Valenciana se situa en el 24,9% sobre el total exportat, sent la segona regió espanyola en el rànquing, per darrere de Catalunya, que es manté en primera posició amb el 27,5% de quota.

Totes dues comunitats totalitzen el 52,4% sobre el conjunt de l’exportació nacional de mobles, la qual cosa suposa que actualment, més de la meitat del moble espanyol exportat ha sigut fabricat en aquestes dues comunitats.

DIVERSIFICACIÓ DE DESTINACIONS

Destaca la diversificació de destinacions de l’exportació valenciana de mobles, ja que entre els 10 primers es troben mercats tradicionals i madurs de la Unió Europea (com França, Alemanya, Portugal, Itàlia i Regne Unit), els Estats Units, República Dominicana, Mèxic i Aràbia Saudita, entre altres tercers països.

França continua mantenint l’hegemonia en el rànquing de països destine del mobiliari elaborat en la Comunitat Valenciana amb una creixent quota del 31,6% sobre el total exportat i un creixement del 23,9% en el primer semestre de l’any.

La Unió Europea concentra més de la meitat de les exportacions valencianes de mobles. Destaquen, juntament amb França, països com Alemanya, Regne Unit, Itàlia, Portugal i Bèlgica, entre altres.

Les exportacions a tots aquests mercats, amb excepció d’Alemanya i Regne Unit, han experimentat creixements durant el primer semestre de 2019, destacant Portugal amb un 90,4% i Itàlia amb un 17,3%. I és que en el cas del mercat britànic, la Comunitat Valenciana s’ha vist afectada per les conseqüències comercials del Brexit i les exportacions han baixat un 14,9%, assenyala l’informe d’Anieme.

Per part seua, els Estats Units, pese al descens d’11,4%, es manté en la segona posició en el rànquing de destinacions de la Comunitat Valenciana amb una quota sobre el total exportat del 9,4%. Regne Unit, per part seua, baixa fins a la 6a posició amb un descens del 14,9%.

LES IMPORTACIONS CREIXEN UN 81%

Respecte a les importacions de mobles, l’estudi d’ANIEME reflecteix que en la Comunitat Valenciana van aconseguir un valor de 340,7 milions d’euros durant el primer semestre de l’any, import que representa un creixement del 81% respecte al mateix període de l’exercici anterior.

Així, el saldo de la balança sectorial de la Comunitat Valenciana llança un dèficit de 58,8 milions d’euros, situant-se la taxa de cobertura en el 82,7%.

TANCAR 2019 AMB “RESULTATS SATISFACTORIS”

El president d’Anieme, Juan Carlos Muñoz, ha valorat que “l’increment del 5,3% en les exportacions espanyoles de mobles durant el primer semestre de 2019 posa de manifest el gran esforç que estan realitzant els fabricants espanyols de mobiliari”.

Durant aquest període, s’han aconseguit afermar mercats tradicionals per al sector del moble com França, Portugal i Alemanya amb importants increments en les exportacions a aquestes destinacions. Destaca així mateix l’evolució positiva del Marroc que se situa en el seté lloc del rànquing.

Per contra, Regne Unit presenta un descens del 8,5% en l’àmbit nacional i del 14,9% en la Comunitat Valenciana, afectat per les conseqüències comercials del Brexit.

Des d’ANIEME, confia que “la tendència general positiva del primer semestre es mantinga fins a final d’any i que ens permeta tancar l’exercici 2019 amb dades satisfactòries, contribuint al sosteniment del sector i de l’economia espanyola”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 9 =