caixa popular

Adéu als sous dels exregidors

Ribó anuncia que s’eliminarà aquest apartat del Reglament del Ple

Adéu als sous dels exregidors
07/02/2018 -

Fa uns dies, l’Alcalde de València, Joan Ribó, anunciava que el grup polític de Compromís anava a presentar una proposta d’al·legació, amb l’objectiu de ‘millorar, modificar o canviar’ l’apartat del nou Reglament del Ple en relació al sou que, durant dos anys, podrien percebre els exregidors que, una vegada deixaren el Consistori, no pogueren reprendre la seua vida laboral en el sector privat per veure’s afectats per la Llei d’Incompatibilitats.

Un apartat que ha deslligat la polèmica, i que ha portat a Ribó a anunciar que es procedirà a retirar aquest article del Reglament del Ple per a evitar malinterpretacions, ja que, a més que tot el relacionat amb les incompatibilitats d’alts càrrecs ja està regulat per una llei estatal, sens dubte, el principal objectiu d’aquesta proposta d’al·legació no és una altra que acabar, d’una vegada per sempre, amb les famoses portes giratòries.

Partits de l’oposició han arribat a acusar a Compromís de voler assegurar-se aquesta paga després d’abandonar el Govern valencià. No obstant això, l’Alcalde de València no solament ha deixat clar que s’eliminarà la possibilitat de cobrar aquest sou, sinó que cap grup de l’equip de govern ni de l’oposició havia plantejat al·legacions a l’article. En aquest sentit, quan es va debatre, el passat 31 de gener, el nou Reglament del Ple, cap partit polític va al·legar en contra d’aquest article.

No obstant això, la polèmica va molt més enllà. I és que les declaracions de Ribó assegurant que el PP havia sol·licitat la inclusió, en aquest sou, dels regidors de l’oposició, ha encés més la metxa. Pel que sembla, el Partit Popular valencià hauria presentat, fa un mes aproximadament, una esmena per a ampliar el text a optar a una prestació compensatòria que no fóra superior a la percebuda en l’exercici anterior.

Per la seua banda, el portaveu del PP, Eusebio Monzó, nega aquestes declaracions, i exigeixen a Ribó ‘una rectificació immediata perquè menteix descaradament’. Així mateix, afig que el seu objectiu ‘era que perquè un regidor poguera acollir-se a aquesta mesura, estiguera totalment justificat que la seua incorporació a la vida laboral poguera veure’s condicionada per les funcions de govern exercides’.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 20 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris