25n
25N
25N

Excepcions del toc de queda: Quan es pot eixir de casa?

L’horari del toc de queda a la Comunitat Valenciana és des de les 00.00 fins a les 06.00, però hi ha excepcions

Xisco Navarro

Excepcions del toc de queda: Quan es pot eixir de casa?
26/10/2020 -

El toc de queda a la Comunitat Valenciana estarà en vigor, en un primer moment, fins al 9 de desembre. No obstant això, es podrà allargar en funció de quant dure l’estat d’alarma, declarat diumenge passat pel president del Govern, i de les mesures que s’apliquen de manera estatal. Així i tot, aquesta reducció de la mobilitat a la nit tindrà excepcions. A València Extra, t’informem de quines són.

En la Comunitat Valenciana, l’horari on queda restringida la mobilitat nocturna s’ha establit des de les 00.00 fins a les 06.00 hores. No obstant això, aquestes són les excepcions del toc de queda:

  • Desplaçaments fins al lloc de treball per a aquelles persones amb torn de nit.
  • Retorn al lloc de residència després de la jornada laboral.
  • Assistència i cura de persones majors, menors, dependents, amb diversitat funcional o especialment vulnerables.
  • Assistència a centres hospitalaris o per a l’adquisició de productes farmacèutics o altres béns de primera necessitat.
  • Assistència a centres d’atenció veterinària per motius d’urgència.
  • Proveïment de carburant en gasolineres o estacions de servei quan resulte necessari per a la realització de les activitats descrites anteriorment.
  • Causes de força major o situació de necessitat.
  • Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa degudament acreditada.

Per tant, durant aquest període de temps, es permetrà la circulació dels vehicles de transport públic, taxis, vehicles encarregats de la neteja de la via pública o recollida de residus, així com la circulació d’aquells vehicles privats que complisquen amb les excepcions al toc de queda descrites anteriorment.

La Comunitat Valenciana va ser de les primeres comunitats autònomes que anunciava la posada en marxa del toc de queda, anticipant-se a la decisió del Govern d’Espanya. Així i tot, després de l’anunci del diumenge del president Pedro Sánchez, la restricció de la mobilitat nocturna s’estableix per tot el país de 23.00 a 06.00 hores, podent les comunitats autònomes modular eixe horari avançant o retardant una hora el seu inici i el seu final.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 2 =