25n
25N
25N

Els exàmens de la UV es realitzaran a distància

Així ho ha anunciat la rectora, Mavi Mestre, que ha mostrat la seua voluntat perquè cap alumne perda el curs

Els exàmens de la UV es realitzaran a distància

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, va confirmar ahir que l’avaluació dels estudiants de la Universitat es realitzarà de manera telemàtica per reduir el risc de contagi per coronavirus. Els exàmens de la primera convocatòria estaven previstos entre finals de maig i principis de juny i, donades les circumstàncies i la dificultat per calibrar l’estat de la pandèmia en aquestes dates, s’ha pres la decisió definitiva d’avaluar de manera no presencial.

La decisió ha sigut consensuada entre els diversos col·lectius que hi participen en l’educació universitària a través de reunions amb les distintes universitats de València, amb els degans, amb els directors i amb els representants de l’alumnat. A més, també hi ha hagut conversacions amb el ministre d’Universitats del Govern. L’objectiu, ha expressat Mestre, és que “cap estudiant done per perdut el curs i mantenir la qualitat de la docència i la seguretat de l’avaluació”. D’aquesta manera s’evita generar incertesa entre l’alumnat.

Una de les propostes en què s’està treballant és adaptar les guies docents per donar més importància a l’avaluació contínua. A més, la Universitat està buscant les possibles solucions per poder realitzar els exàmens a distància de la manera més còmoda i eficaç. Això sí, la rectora reconeix que “no és fàcil adaptar-se perquè cada grau és diferent i cada assignatura té les seues característiques”. La intenció és que els alumnes coneguen el mètode d’avaluació definitiu abans que finalitze el mes d’abril. La decisió es prendrà conjuntament amb els òrgans de cada grau i Facultat i amb els representants dels estudiants.

Demanda de recursos TIC

Un dels problemes amb què s’han trobat alguns estudiants és la falta de recursos materials o econòmics per seguir la docència no presencial. La falta d’ordinador o la mala connexió a Internet són factors que augmenten la bretxa social de les persones amb menys recursos. Per evitar que cap alumne es quede enrere per la falta de recursos tecnològics i de comunicació (TIC), la rectora ha sol·licitat al ministre d’Universitats i a la consellera d’Universitats implementar la línia d’ajudes equivalent a les que s’han posat en marxa en el Ministeri d’Educació –com la prestació de tablets o de connexió a Internet per a aquelles persones que ho necessiten–. Per conéixer quins alumnes poden necessitar aquesta ajuda s’ha enviat un qüestionari als estudiants de la Universitat de València per valorar la situació familiar i la possibilitat de necessitar recursos.

Demanda de solucions de mobilitat

Alguns dels alumnes de la Universitat de València han hagut d’abandonar el seu pis d’estudiants durant l’estat d’alarma per retornar a la residència familiar, deixant material acadèmic en el pis d’estudiants. Per solucionar el problema, la rectora ha traslladat al ministre d’Universitats la necessitat de mobilitat d’aquests estudiants per recollir materials i equipament. La intenció és que es puga facilitar un document que permeta, amb total garantia davant de qualsevol agent de l’autoritat, desplaçar-se per recuperar el material.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + sis =