25n
25N
25N

Eva Ortiz: "Puig incompleix la Llei d'Incompatibilitats, el Codi de Bon Govern i la Llei de Transparència en donar subvencions a empreses del seu germà"

La portaveu adjunta recorda que els alts càrrecs no poden adjudicar contractes a familiars ni participar en tràmits administratius relacionats amb el seu entorn

Eva Ortiz: "Puig incompleix la Llei d'Incompatibilitats, el Codi de Bon Govern i la Llei de Transparència en donar subvencions a empreses del seu germà"
29/10/2020 -

La portaveu adjunta del Grup Popular en les Corts, Eva Ortiz Vilella, ha afirmat avui que el President de la Generalitat, Ximo Puig, incompleix articles de la Llei d’Incompatibilitats, del Codi de Bon Govern de la Generalitat i de la Llei de Transparència en la concessió de subvencions a les empreses del seu germà, Francis Puig, i els seus socis.

Eva Ortiz ha assenyalat, durant el ple de les Corts, que l’article 4 de la Llei d’Incompatibilitats dels alts càrrecs de la Generalitat “assenyala que els alts càrrecs de la Generalitat no podran des del seu departament adjudicar contractes als seus familiars”. “Puig ha incomplit sistemàticament aquest article des del seu nomenament, i des de 2015 ha adjudicat des de Presidència 65.000 euros en publicitat institucional als seus germans i 93.000 euros als seus socis”, ha indicat.

Així mateix, s’ha referit a l’article 17 del Codi de Bon Govern de la Generalitat, “que assenyala que els alts càrrecs no podran participar des del seu departament en la resolució de tràmits administratius relacionats amb el seu entorn familiar”. “Puig tampoc compleix aquest article, ja que ha adjudicat des de Presidència 158.000 euros als seus germans i als seus socis”, ha indicat.

La portaveu adjunta s’ha referit, finalment, a l’article 9 de la Llei de Transparència de la Generalitat, “que obliga a publicar els costos de les campanyes de publicitat institucional desglossant import, mitjà i cost”. “Puig també incompleix aquest article des d’abril de 2019, moment en què el Grup Popular presenta una querella contra el germà del president, que està imputat. Continua sent així i segueixen sense estar publicades les noves campanyes de publicitat”, ha explicat Eva Ortiz, qui ha conclòs preguntant al President si creu “que les lleis no l’afecten ni a ell ni als seus germans”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =