25n
25N
25N

Eva Ortiz: “La condemna demostra que és un càrtel constituït per la família del president de la Generalitat”

La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, demana a Puig “menys lliçons i més donar la cara” davant una trama corrupta que ha accedit a dos milions d’euros de diners públics

Eva Ortiz: “La condemna demostra que és un càrtel constituït per la família del president de la Generalitat”
05/01/2021 -

La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, ha indicat que “la condemna demostra que és un càrtel constituït per la família del president de la Generalitat”.

Eva Ortiz ha indicat en roda de premsa que “mentre els hospitals estan saturats i la situació econòmica és greu, hi ha gent afavorida pel fet de ser germà del president de la Generalitat. La resolució que ahir vam conéixer a través de la web de la Generalitat per la qual la Comissió de Defensa de la Competència condemna a les empreses del germà de Puig és una vergonya. Ara, el president de la Generalitat ja no pot adduir desconeixement sobre les empreses dels socis dels seus germans, amb el pare i el fill implicats. Parlem d’un cartell constituït per la família del president de la Generalitat”.

La secretària general del PPCV ha indicat que “en la resolució coneguda ahir hi ha whatsapps, converses, frases claríssimes en el pacte de preus, amb fatxenderia i altivesa, fins i tot la delegada d’À Punt a Castelló modifica el plec ja publicat després d’un menjar amb un germà del president per a pactar preus en un concurs de 650.000 euros amb la connivència d’aquesta delegada i un assessor jurídic de l’ens. Entre aquesta quantitat i els 1,2 milions d’euros que s’estan investigant per subvencions de la Generalitat en el Jutjat número 9 de València, parlem d’una trama corrupta de dos milions d’euros hui dia. Davant això demanem coherència. El mateix que ha exigit el senyor Puig, que signava denúncies contra membres del PP. Demanem que Puig isca a donar explicacions i que diga per què després de quatre anys i 7 conselleries i 3 empreses públiques implicades, segueix sense eixir a donar la cara. Que s’apliquen lliçons de moral i ètica”.

Ortiz ha afirmat que en aquests moments “hi ha una sanció per pacte de preus al seu germà i socis. Quan comptem amb tota la documentació de l’expedient que Economia ens ha de fer arribar després d’una sentència del TSJ ampliarem la denúncia en el jutjat”.

A més, el Grup Popular ja ha demanat per registre la compareixença de Ximo Puig, germà del condemnat, davant la diputació permanent. També ha sol·licitat la compareixença del director d’À Punt, Alfred Costa, per a conéixer qui és la delegada de Castelló, què va acordar en aqueixos dos menjars i quins ha fet À Punt amb aquesta persona després del tràfic d’influències. Així mateix, també ha d’explicar qui és l’assessor jurídic que dóna informació privilegiada i què es va derivar d’aqueixes trobades que han acabat amb un expedient sancionador”.

Eva Ortiz ha anunciat que “també es demana la compareixença de la consellera de Transparència. Què ha fet o què farà amb empreses sancionades i que, segons la llei de responsabilitat social corporativa, recull que les empreses que intenten estafar no poden contractar amb l’administració. Hi ha set conselleries implicades, tres empreses públiques i Transparència no s’ha assabentat de res ni obri expedient per a saber què passa”.

Així mateix, el PP presentarà una proposició de llei per a modificar la llei i que empreses sancionades no puguen concórrer a cap subvenció de les administracions públiques. A veure què fan Podemos o Compromís. A veure ara què diu Puig que s’ha omplit la boca parlant d’hipoteca reputacional. Porten dos milions d’euros investigats per corrupció i encara no ha eixit a explicar res. Segons el revisat entenem que hi ha tràfic d’influències, prevaricació i negociació prohibida de funcionaris. Traslladarem tot al jutjat número 9″.

Eva Ortiz ha indicat que “en la resolució hi ha una part, però es desprén que hi ha més coses. El greu no és la multa de 46.000 euros sinó les converses prèvies, que es modifique el plec, i que siga l’assessor qui els done les claus per a presentar-se en la plica. Això és una denúncia d’À Punt i els honra. També inste a Costa a acabar el que va començar perquè hi ha dues persones sota el seu comandament que han format part d’aquesta situació de connivència i engany. Això fa sospitar si també ha passat una cosa similar amb les conselleries i empreses públiques on han obtingut subvencions. Rubén Trenzano, el director general que serà jutjat, hauria de dir qui li va donar l’ordre. Seria millor que col·labore amb la justícia al fet que paguen justos per pecadors”.

Eva Ortiz ha demanat als socialistes “menys lliçons i més donar la cara. Això és el principi de moltes coses més que han de vindre i nosaltres arribarem fins al final, perquè els socis van dir que quan Ximo arribe al Palau ens folrarem. En això estan. A hores d’ara ningú pensa que el germà de Francis no sabia res. No cuiden ni les formes possiblement perquè pensen que tenen butla per ser germà del president. Condemnen als germans i ací ningú ha dit res”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 5 =