Europa aportarà 3,3 milions d’euros per a la reforma de la plaça de la Reina

Guardar

Imatge plaça de la Reina (1)
Imatge plaça de la Reina (1)

El regidor d'Innovació, Carlos Galiana, ha anunciat que la reforma de la plaça de la Reina comptarà amb una subvenció de 3,3 milions d'euros provinents de fons europeus per sufragar part de l'obra, que comença aquest dilluns. "Estem d'enhorabona –ha manifestat el regidor- ja que aquesta ajuda obtinguda a través de l'IDAE (Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia del Ministeri per a la Transició Ecològica) serà el seté que rep la ciutat. I la quantia econòmica, junt amb les concedides per a les places de la Llotja i el Mercat, és la més gran amb diferència", ha explicat Galiana. Per la seua banda, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha expressat "la nostra alegria perquè es demostra que els projectes de mobilitat que milloren notablement la ciutat i la qualitat de vida de la ciutadania reben l'aval d'organismes estatals i internacionals que, a més, subvencionen d'una manera important la seua realització".

Així, les arques municipals s'estalviaran més de 3,3 milions d'euros en les obres de reordenació de la plaça de la Reina, unes actuacions que impliquen la peatonalització d'aquest espai emblemàtic i central de la ciutat així com el tram final del carrer La Pau, unint-la a l'entramat de vianants del nucli antic. L'actuació inclou treballs a l'aparcament, a la urbanització, treballs de jardineria i adequació de la mateixa plaça, incloent-hi instal·lacions i la il·luminació.

Els Fons Europeus de Desenvolupament Regional han tingut en compte per a donar l'ajuda a València que amb aquestes intervencions el consum energètic descendirà dels 7.462.337,4 kWh/any a 2.767.793,15 kWh/any. "El treball de l'Oficina de Projectes Europeus dona els seus fruits i aconsegueix una nova ajuda de fons europeus. Aquest tipus d'ajudes van encaminades a la inversió en renovables i a l'estalvi del consum energètic. I ens confirma que València és una de les ciutats europees que lidera el nou model de ciutat que ha plantejat la Unió Europea per als anys futurs", ha dit Galiana.

Grezzi ha destacat que als darrers cinc anys "hem presentat un bon grapat de projectes perquè siguen subvencionats per la Unió Europea, mitjançant els diferents plans de suport. De fet, els projectes de mobilitat sostenible que han rebut suport econòmic apleguen a més de sis milions d'euros per a set carrils bici, la compra de dos autobusos de l'EMT i la conversió de la Plaça de la Reina en una plaça digna del seu nom".

SET PROJECTES I VUIT MILIONS SUBVENCIONATS PER EUROPA

Les ajudes de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia d'Espanya (IDAE) arriben als vuit milions d'euros. Són set projectes diferents, però encara es pot ampliar els diners i les intervencions subvencionables. Concretament, les ajudes ja concedides són per als carrils-bici del Passeig de l'Albereda i General Avilés, per a les actuacions de millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic, diverses pèrgoles fotovoltaiques, la reurbanització de l'entorn del Mercat de Sant Pere Nolasc o la reforma de les places de la Llotja i el Mercat Central.

L'Oficina de Projectes Europeus de l'Ajuntament de València té com a objectiu participar i acollir-se a les oportunitats i processos que atorga la Unió Europea en matèria de desenvolupament sostenible, competitivitat i innovació. Amb ella, ha explicat Carlos Galiana, "apropem Europa als ciutadans i ciutadanes. I vam participar en els diferents fons europeus que existeixen per a activitats socials o de millora de la ciutat en temes com la mobilitat".

Destacats