EUPV vol la reversió de tots els hospitals de gestió privada i veu a Alzira un "exemple" per a la resta

EUPV vol la reversió de tots els hospitals de gestió privada i veu a Alzira un "exemple" per a la resta
03/10/2018 -

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha assegurat que la seua formació vol la reversió al sistema públic de tots els hospitals de gestió privada i ha qualificat d'”exemple” per a la resta de centres el succeït en el departament de salut d’Alzira.

Així ho ha indicat en una compareixença juntament amb el regidor i portaveu del grup municipal d’EUPV d’Alzira, Iván Martínez, el responsable de l’àrea de Sanitat d’EUPV, Asensio García Machí, i Cristian Veses, membre de l’Executiva de la formació d’esquerres, després de mantenir una reunió amb representants de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública amb l’objectiu de conéixer sobre el terreny l’impacte de la reversió de l’Hospital d’Alzira, segons ha informat EUPV en un comunicat.

“Esquerra Unida del País Valencià té un compromís històric amb la reversió d’aquest hospital. Per açò, aquesta comarca, era una prioritat per a aquesta direcció”, ha manifestat Rosa Pérez Garijo, qui ha recordat que la formació d’esquerres “sempre” ha defensat la gestió pública de la sanitat i “el model de reversió d’Alzira s’ha constituït en exemple per a tota la resta d’hospitals públics que encara mantenen la gestió privada”.

Així mateix, la màxima representant de la formació d’esquerres ha indicat que la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de la Ribera va tenir un “paper protagonista en la reversió, aconseguint que s’arribara a una coordinació entre sindicats i partits i associacions”.

“Els felicitem perquè en el seu moment van aconseguir que tots els partits polítics van signar un compromís per la reversió. L’Hospital de la Ribera va ser el primer a passar a ser gestionat de manera privada i ara és el primer també a ser revertit i esperem que es continue amb el de Dénia i el de Manises”, ha manifestat Pérez Garijo.

Per la seua banda, Iván Martínez s’ha referit als punts en els quals encara s’estan treballant com, per exemple, l’alliberament del pàrquing, algunes mesures puntuals d’urgències i d’estiu o la millora del transport públic. Sobre aquest últim punt, Martínez ha explicat que des de l’Ajuntament han presentat a al·legacions a la ruta plantejada per la Generalitat “perquè saturava el tràfic”.

“Ara comença una altra fase en la qual estarem vigilants respecte al plantejament per als pròxims anys perquè no ens conformem amb una sanitat pública sinó, a més, la volem de qualitat. Amb la salut no es pot especular perquè és un dret i açò s’aconsegueix amb la gestió pública”, ha advertit.

Finalment, el representant de l’Àrea de Salut d’Esquerra Unida, Asensio García Machí, ha comentat que, encara que “s’ha d’estar en guàrdia i vigilants”, és evident que la millora és “palpable” en qüestions com el reforçament de totes les 11 zones bàsiques, en concret els punts d’atenció continuada, urgències o l’atenció primària i pediatria a Algemesí, Benifaió, Llombai i Sueca.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =

sagunt a escena 2019
turismo salou