25n
25N
25N

EUPV reclama mesures "urgents" per a evitar "el tancament de biblioteques públiques per falta de personal"

EUPV reclama mesures "urgents" per a evitar "el tancament de biblioteques públiques per falta de personal"
13/10/2019 -

La coordinadora d’Esquerra Unida (EUPV) a la ciutat de València, Rosa Albert, ha denunciat aquest diumenge “la situació que s’està donant amb el tancament a les vesprades de les biblioteques públiques per falta de personal”. Enfront d’aquesta situació, ha remarcat la “necessitat” d’adoptar mesures “urgents” i ha insistit a “apostar realment per l’ocupació pública per a acabar amb aquest problema que s’ha convertit ja en estructural”.

Albert ha assegurat que el govern municipal “té l’obligació de garantir serveis públics com aquest i per a això ha de deixar de posar pegats a través de borses d’ocupació que, a més d’arribar tard, no posen solució a un problema que ja és crònic mentre segueixen sense cobrir-se les baixes”, ha indicat en un comunicat. “Els plans d’ocupació no han de substituir a l’oferta d’ocupació pública”, ha asseverat.

“Darrere dels tancaments parcials de diferents biblioteques públiques dels barris de València es troba el fet que no s’estiguen cobrint les baixes”, una circumstància que segons EUPV “afecta els treballadors i treballadores encarregats d’atendre aquest servei públic i, per descomptat, a les persones usuàries que es troben que les sales de lectura estan tancades en diversos horaris, principalment a les vesprades”.

Per a EUPV, “resulta evident que l’equip de govern segueix sense prioritzar ni garantir els recursos que permeten oferir un servei públic fonamental per a la ciutat i els seus barris”, ha remarcat.

La coordinadora d’EUPV a la ciutat ha explicat que els plans d’ocupació pública “no poden constituir la solució d’urgència any rere any”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que l’Ajuntament “ha de garantir ocupació pública per a assegurar i consolidar el servei dotant-lo de tots els recursos necessaris i en condicions òptimes”.

“La cultura i els serveis han de considerar-se clau en la generació d’ocupació per part de qualsevol govern que es considere d’esquerres”, ha defensat. Per això, ha exigit al govern municipal que “pose en marxa una oferta d’ocupació pública que realment acabe amb aquest dèficit de personal i de recursos garantint la prestació en condicions d’aquest servei”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + onze =