25n
25N
25N

EUPV porta a Europa la seua preocupació per la "destrucció de l'horta tradicional" valenciana amb les obres en la V-21

EUPV porta a Europa la seua preocupació per la "destrucció de l'horta tradicional" valenciana amb les obres en la V-21
25/09/2019 -

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha traslladat a la Comissió Europea, a través de l’europarlamentària Sira Rego, la preocupació “davant la destrucció de l’horta tradicional que està provocant l’ampliació de la V-21 i l’increment de trànsit que suposarà per als barris del nord de la ciutat de València”.

La diputada en Les Corts Estefanía Blanes ha indicat que més enllà de les accions que es puguen dur a terme en el terreny per a “intentar impedir la destrucció d’una part important del que queda d’horta tradicional” veuen oportú traslladar aquesta qüestió a Brussel·les en entendre que “poden estar vulnerant-se directives europees”.

En la pregunta dirigida a la Comissió es recorda que l’horta tradicional valenciana figura en l’informe Dobris elaborat per l’Agència Europea del Medi Ambient sobre paisatges que han de ser protegits. “L’Estat espanyol va signar el Conveni Europeu del Paisatge impulsat pel Consell d’Europa, per la qual cosa hauria de tindre alguna sensibilitat cap al nostre patrimoni paisatgístic, especialment quan està tan amenaçat com la nostra horta tradicional”, ha assenyalat Blanes.

EUPV requereix a les autoritats europees que advertisquen al Govern espanyol de les possibles sancions a les quals s’exposa per incomplir la directiva sobre qualitat de l’aire fins i tot demanant la paralització cautelar del projecte, “tal com ja va fer Europa davant l’anunci de la dreta madrilenya de suspendre Madrid Central”, ha recordat Blanes.

El cas de València, ha prosseguit, “és molt semblant”, ja que es tracta d'”una ciutat que està canviant el seu paradigma de mobilitat, impulsant mesures per a una ciutat més neta i sostenible, i es troba amb un vial dedicat a injectar més trànsit i més contaminació en unes zones on s’està treballant en sentit contrari”.

“Ja que el govern espanyol no sembla disposat a fer-lo, demanem a Europa que vetle per la salut de la ciutadania. No solament amb gestos, sinó amb els instruments que té al seu abast”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − huit =

bombers
bombers