25n
25N
25N

EUPV portarà al Congrés les adjudicacions d'obres de la ZAL i critica que el port "actua d'esquena"

EUPV portarà al Congrés les adjudicacions d'obres de la ZAL i critica que el port "actua d'esquena"
05/07/2020 -

La coordinadora d’Esquerra Unida (EUPV) a València, Rosa Albert, ha anunciat que la seua formació portarà al Congrés les últimes adjudicacions d’obres de la ZAL del port de València i ha denunciat que “malgrat estar recorreguda judicialment i pendent de sentència, el port torna a actuar d’esquena a la ciutadania amb la complicitat de l’Ajuntament”.

Així s’ha referit la dirigent d’EUPV a l’adjudicació de diverses parcel·les de la ZAL a diverses empreses per al desenvolupament dels seus projectes empresarials. A això cal unir l’aprovació de les obres de reparació de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) decidida per l’equip de govern de l’Ajuntament de València en ple estat d’alarma, ha explicat la formació en un comunicat.

En aquest context, Albert ha assenyalat que és una “nova mostra del menyspreu no sols als col·lectius ciutadans i ecologistes sinó també a les decisions judicials”. “Desgraciadament aquest govern també còpia a la dreta en la política de fets consumats, poc importa les conseqüències irreparables que sobre el territori tenen aquestes decisions”, ha agregat.

Albert ha garantit que EUPV “continuarà mantenint el seu posicionament en contra de l’acord aconseguit en el 2018 entre la Generalitat, el Port i l’Ajuntament pel qual es donava via lliure a la reactivació de la ZAL”.

“No sols s’incompleix un compromís electoral. A més, s’ignora que aquest pla urbanístic està recorregut en els tribunals a través d’una denúncia presentada per la plataforma Horta és futur”, ha criticat.

La coordinadora de la coalició d’esquerres ha remarcat que quan es va triar la Punta per a l’ampliació del Port de València “es va causar un mal irreparable al territori i a les persones, tal com va reflectir en el seu moment l’informe elaborat per l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València” i ha insistit que “les xifres d’aquests últims anys demostren que la ZAL de la Punta no és essencial per al creixement de l’activitat econòmica del Port de València, la qual cosa fa molt més incomprensible aquestes actuacions”.

La portaveu d’Esquerra Unida a València ha reivindicat un model de ciutat “per al present però també pensant en el futur”, on la infraestructura verda “jugue un paper en el disseny urbanístic i del territori i ajude a pal·liar els efectes del canvi climàtic” a la ciutat.

Albert ha reiterat l’aposta de la seua formació per la generació d’espais verds que “complisquen la funció d’oxigenació de la ciutat” però també “una funció de socialització”, ha assenyalat que aquests projectes “han d’estar emmarcats dins d’un disseny global de la ciutat” i ha traslladat que exigiran explicacions a través de la seua diputada en el Congrés, Roser Maestro.

“Hem defensat una línia costanera integrada que abaste tot el litoral del terme municipal. Per a Esquerra Unida, recuperar La Punta significa un pas més: obrir una possibilitat de poder realitzar un vertader corredor verd que vaja des de l’Albufera al Túria”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − 1 =