25n
25N
25N

EUPV insisteix que l'ampliació del Port "no obeeix a l'interés públic" i demana "no enganyar amb retocs"

EUPV insisteix que l'ampliació del Port "no obeeix a l'interés públic" i demana "no enganyar amb retocs"
23/02/2020 -

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha assegurat que l’ampliació del Port de València “no obeeix a l’interés públic” i ha exigit “no enganyar a la ciutadania amb retocs” d’aquest projecte.

D’aquesta forma, la formació d’esquerres ha reiterat el rebuig de la seua formació a l’ampliació del Port i el suport a l’exigència que es realitze una nova declaració d’impacte ambiental (DIA).

Albert s’ha pronunciat aquest diumenge sobre les declaracions realitzades en els últims dies pel PSPV i el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez. Aquesta setmana, el ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar que l’APV renunciarà a l’ampliació del dic d’abric i el dragatge del canal d’accés del projecte d’ampliació nord del port de València, “dos dels principals objectius de la nova declaració d’impacte mediambiental (DIA) que hauran de decidir els tècnics”.

La dirigent d’EUPV ha manifestat que des de la formació esperen que l’alcalde de València, Joan Ribó, “passe de la indefinició a defensar el ‘no’ a l’ampliació i en tot cas a exigir una nova DIA per a aquesta, tal com ho han fet altres dirigents del seu partit”.

“Esperem que el govern municipal no es pose de perfil i deixe una vegada més als qui estem en contra d’aquesta ampliació sense veu en les institucions”, ha manifestat Albert.

Així mateix, ha reiterat que l’ampliació de les activitats econòmiques del Port “pot comportar seriosos perjudicis per al conjunt de la ciutat i la seua àrea metropolitana” i ha remarcat la proposta de la seua formació de “replantejar” l’ampliació del port “buscant solucions més sostenibles, concordes a les noves condicions mediambientals i climàtiques”. “En els 80 la destrucció de la platja de Natzaret va ser una equivocació. No podem tornar a cometre un error com aquell”, ha indicat.

La representant d’EUPV ha apuntat que “atés que estem davant un projecte que competeix a les tres administracions i que pot comprometre el futur mediambiental de la ciutat, hui més que mai és necessari exigir unitat d’acció, fermesa i compliment dels programes electorals per a reivindicar els interessos generals de la ciutat més enllà d’equilibris partidistes i de satisfer interessos privats que res tenen a veure amb l’interés públic”.

“És imprescindible incorporar un acord a aquestes negociacions que siga respectuós amb el medi ambient i alhora reflectisca les demandes de la ciutadania”, ha assenyalat, al mateix temps que ha defensat que “no es tracta de bloquejar o impedir cap projecte, sinó de garantir el dret a viure en una ciutat saludable i de pensar en el present però també en les pròximes dècades”.

Així, ha instat a “arxivar definitivament la vella i agressiva proposta de l’accés nord, per davall dels Poblats Marítims amb l’afecció mediambiental i social que suposaria per a la població d’aqueix Districte, ja per si mateix, tan castigat per iniciatives anteriors del Port”.

Finalment, ha insistit en la necessitat d'”avançar en la denominada infraestructura verda” per a “poder pal·liar els efectes del canvi climàtic a la ciutat”. Albert ha reiterat l’aposta de la seua formació per la generació d’espais verds “que complisquen la funció d’oxigenació de la ciutat, però també una funció de socialització”.

“Considerem imprescindible la creació d’un vertader corredor verd que connecte l’Albufera i el Túria, que hauria de ser la prioritat per a totes les administracions implicades”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − divuit =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud