25n
Orgull
Orgull

Carlos Fernández: 'Hem hagut d'assumir la motxilla que ens va deixar el PP'

Els veïns de Mislata assenyalen els problemes que més els afecten

Carlos Fernández: 'Hem hagut d'assumir la motxilla que ens va deixar el PP'
03/09/2018 -

Mislata torna a prendre consciència d’allò que més preocupa als veïns de la localitat valenciana amb un nou estudi d’opinió, que ha sigut dut a terme pels becaris de Sociologia i Ciències Polítiques que han format part de l’administració en el marc del programa ‘La Dipu et Beca’ i ‘Mislata et Beca’ 2018. Una enquesta que, en aquesta ocasió, ha superat la participació d’anys anteriors amb 905 enquestes – presencials i online – i que, tal com ha recalcat l’Alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ‘marca la línia d’actuació per al pròxim any, sempre amb l’objectiu de donar resposta als problemes que afecten la ciutadania’.

Així, el resultat de l”Estudi d’Opinió 2018′ ha reflectit que la densitat de la població és el principal problema que afecta Mislata i que, a més, és el desencadenant d’altres problemes, com l’aparcament o la neteja viària. No obstant això, en aquest aspecte, els encarregats de realitzar l’enquesta han especificat que ‘la ciutadania valora positivament el treball del servei municipal de neteja amb una nota mitjana de 6,07, i atribueixen eixe problema a la falta de civisme’.

En aquest sentit, Carlos Fernández ha explicat que entén que ‘la densitat de la població siga una de les principals preocupacions dels ciutadans de Mislata, ja que afecta altres serveis, com l’aparcament, en el qual estem treballant per a oferir, abans que acabe l’any, 500 noves places d’aparcament gratuït’. I és que aquesta ciutat té 45.000 habitants en 2,1 km², convertint-se en la ‘primera ciutat d’Espanya més densa en població i la segona d’Europa’.

Així i tot, també ha mostrat la seua indignació davant el panorama heretat per l’anterior equip de govern. ‘Hem hagut d’assumir la motxilla que el PP ens va deixar. Estem intentant posar totes les traves possibles perquè es frene la construcció d’habitatges a Mislata, que el PP va promocionar amb el boom immobiliari, però el deute que hauríem d’assumir duplicaria el pressupost municipal. A Mislata, sobra ciment i falta zones verdes, però l’anterior govern no ha deixat la possibilitat que puguem impulsar aquest tipus de projectes’.

El transport públic també s’ha alçat com el quart problema de Mislata, encara que des de l’Ajuntament s’ha volgut deixar clar que estan treballant a implantar el transport públic nocturn, negociar l’horari del metro perquè no acabe el servei a les 23.00 hores o millorar la freqüència de les línies per a aconseguir una connexió eficient entre Mislata i València.

L’Estudi d’Opinió ha valorat altres aspectes com l’oferta social, l’oferta cultural, així com altres àrees de gestió, com els horts urbans o Mislata Opina, que han mostrat una evolució favorable, millorant la seua nota mitjana en relació a 2017. Una enquesta molt completa que no ha deixat de costat temes d’actualitat, com la promoció del valencià, en el qual un 63,3% considera que s’hauria d’incrementar la seua promoció, o l’ajuda als refugiats, on un 54,9% dels enquestats han contestat que s’hi hauria d”ajudar sense restriccions, en la mesura del possible, a aquest col·lectiu’.

Així mateix, algunes de les iniciatives millor valorades per la ciutadania de Mislata han sigut els patis dinàmics, que han aconseguit un respatler del 74,8% dels enquestats, la instal·lació de desfibril·ladors en els centres esportius (94,0%) o l’accessibilitat de Mislata amb una nota mitjana de 6,6.

Finalment, s’ha abordat la popularitat de tots els representants de la corporació municipal, sent l’Alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, el millor valorat amb un 7,08, seguit de M.ª Luisa Martínez (PSOE) amb un 5,84. Quant als pitjor valorats, destaca el líder del PP, Jaime López Bronchud, que malgrat ser un dels més coneguts, ha tret una puntuació de 2,85 en la seua valoració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 1 =