25n
25N
25N

L'estratègia de mobilitat proposa establir sentits de circulació per als vianants

L’estratègia de mobilitat a la Comunitat Valenciana proposa accions per a fomentar els transports sostenibles i garantir la distància social

L'estratègia de mobilitat proposa establir sentits de circulació per als vianants
11/06/2020 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha presentat l’estratègia de mobilitat a la Comunitat Valenciana per a la normalitat millorada. L’objectiu principal és impulsar una mobilitat sostenible, reduint l’ús del transport privat o implementant itineraris ciclistes, però també garantir la seguretat al transport públic amb mesures innovadores, així com a la via pública amb accions que permeten continuar mantenint la distància social quan la Comunitat Valenciana passe a la nova normalitat.

Així, aquest pla estratègic es divideix en huit grans eixos: garantir la seguretat en l’ús de la xarxa de transport públic; apostar per la bicicleta com a garantia de sostenibilitat; millorar l’eficiència en el nivell de servei de la xarxa interurbana d’autobusos; mantenir la capacitat de transport del servei urbà; organitzar l’espai públic per a facilitar la distància física; reduir la demanda de transport en hores puntes; comunicar les mesures a la ciutadania; i continuar amb la senda de planificació sostenible en la mobilitat.

Sens dubte, una de les iniciatives que més ha cridat l’atenció ha sigut la proposta d’establir sentits de circulació per al vianant a l’espai urbà. Una mesura que garantiria que es respectara la distància física, i que es complementaria amb la proposta d’ocupar part de l’espai destinat a l’estacionament de vehicles per a, per exemple, muntar terrasses que facilitaren el desenvolupament de l’activitat a hostalers i comerciants, al mateix temps que s’alliberaria espai a les voreres.

Respecte a potenciar la seguretat al transport públic per a incentivar el seu ús, España proposa senyalitzar els espais d’espera a les parades que registren més de 2.000 passatgers diaris o més de 300 durant l’hora punta, així com la implantació d’un sistema avançat d’estimació d’aforament a Metrovalencia, que comptabilitzaria a les persones usuàries a l’instant.

Per descomptat, l’estratègia de mobilitat a la Comunitat Valenciana per a la normalitat millorada també planteja la necessitat de potenciar els itineraris ciclistes que uneixen els diferents municipis de la província de València, com Alboraia – València, València – Paterna, Picanya – Xirivella, Puçol – Sagunt o La Torre – València, entre altres. Així mateix, i com ja avançàrem a València Extra, a partir del 22 de juny, la ciutadania podrà gaudir de les ajudes per a la compra de patinets i bicicletes elèctriques, que arribaran fins als 250 euros.

Finalment, un dels grans problemes després del confinament és l’augment de l’ús de transport privat. D’aquesta manera, des de la Conselleria treballen a posar en marxa accions que reduïsquen la demanda, especialment, en l’hora punta. En aquest sentit, proposen regular les hores d’entrada a grans centres atractors de mobilitat, estendre l’hora punta per a reduir el trànsit i, és clar, potenciar tant el teletreball, com la jornada contínua.

Arcadi España ha anunciat que, durant els pròxims dies, es convocaran al Ministeri, als ajuntaments i a agents socials per a consensuar i detallar les propostes que s’emmarquen dins de l’estratègia de mobilitat en la Comunitat Valenciana per a la normalitat millorada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =