25n
25N
25N

Oltra anuncia que l'Estratègia contra la Violència Sexual es podrà presentar al novembre

En tres anys, s’han executat el 83% de les 298 mesures que conformen el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista

@GVAinclusio

Oltra anuncia que l'Estratègia contra la Violència Sexual es podrà presentar al novembre
07/10/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha presidit, aquest matí, la reunió del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista en el seu tercer aniversari des de la seua signatura. En acabar, Oltra ha fet un balanç i ha analitzat els resultats: “En tres anys, hem posat en marxa el 83% de les 298 mesures que conformen el pacte. Per tant, realitzem un balanç molt positiu perquè, en els pròxims dos anys, podrem complir l’objectiu d’executar el 17% de les mesures que queden pendents”.

Una aposta per la lluita contra la violència masclista que, a més, s’ha desenvolupat en un any marcat per la pandèmia on “hem hagut de centrar-nos a atendre les dones víctimes de la violència de gènere durant el confinament. Per això, hem reforçat els Centres Dona 24 Hores perquè l’atenció telefònica i presencial, en casos d’urgència es poguera dur a terme, hem reforçat l’alternativa residencial, augmentat en 54 les places de la xarxa residencial i hem donat alternativa residencial a 107 dones, entre elles 33 xiquets i xiquetes que han hagut d’eixir de les seues cases per la violència masclista”.

Així mateix, Oltra ha avançat que, de cara a aquest 25 de novembre, es podrà presentar l’Estratègia contra la Violència Sexual. En aquest sentit, ha explicat que “hi haurà un eix fonamental que és el de la sensibilització perquè no només volem erradicar les agressions sexuals cap a dones i xiquetes, sinó construir paradigmes nous d’una sexualitat lliure, basada en el desig, l’exploració i el plaer propi, i no en l’impost des de fora. I, per tant, unes relacions lliures, segures i consentides. És fonamental entendre la sexualitat des d’un punt de vista positiu i de creixement personal”.

Finalment, la vicepresidenta ha volgut agrair el treball col·lectiu que s’ha fet per a construir una societat lliure de violència i feminista. “Aquest compromís i aquest treball no es fa només des del govern, sinó que és una construcció col·lectiva”.

La residència de Llíria té la sanció més gran que s’ha imposat des de la Generalitat

Preguntada per la petició de la Fiscalia de demanar la imputació de la directora de la residència DomusVi de Llíria, Oltra ha assenyalat que, aquest centre té la sanció més gran que la Generalitat ha imposat a una residencia. Així, ha apuntat que “forma part d’un entramat empresarial que no només està tenint problemes en la residència de Llíria, sinó que també s’han produït incidents a Catalunya o a Castella i Lleó”.

Així mateix, ha afegit que “és adequat que la fiscalia actue i si es considera que els fets excedeixen l’àmbit sancionador del dret administratiu, que s’aplique el dret sancionador penal, i que es depuren totes les responsabilitats” perquè, conclou Oltra, “tothom que opera dins dels serveis socials, i especialment en un àmbit tan vulnerable com el residencial de majors, han de posar, per davant del benefici econòmic, el benestar de les persones. Si no, no tenen cabuda en un sistema que aposta per posar en el centre a les persones, la seua dignitat i els bons tractes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 16 =

bombers
bombers