25n
25N
25N

L'estat del Pont de Castellar, de "crític" a preveure la seua volta a condicions òptimes al setembre

La Regidora d’Urbanisme, Sandra Gómez, ha mostrat al costat dels tècnics l’avanç de les obres del pont, en el qual es van trobar “greus desperfectes” en l’estructura dels pilars

L'estat del Pont de Castellar, de "crític" a preveure la seua volta a condicions òptimes al setembre
25/07/2019 -

La situació respecte al Pont de Castellar és, ara, de calma. Al febrer era “crític“, però la urgència de la licitació s’ha traduït que, a l’agost o principis de setembre, els pilars del pont estiguen en perfecte estat “i aguanten altres 50 anys“. Enrique Salvación, encarregat del Servei de Coordinació d’Obres en la Via Pública i de Manteniment de les Infraestructures, i la Regidora d’Urbanisme i Vicealcaldessa, Sandra Gómez, han mostrat l’avanç de les obres a la premsa.

Segons ha relatat Salvación, va anar al novembre, després d’un intens període de pluges -i tres mesos després de l’ensulsiada del pont de Gènova”, quan van decidir inspeccionar el pont “per a baix”: “Vam haver de vindre amb vaixell, i ens trobem amb uns greus desperfectes en l’estructura dels pilars. El formigó estava atacat per clorurs, les armadures estaven a l’aire i oxidades… S’havia perdut molta capacitat de resistència”. Després d’aqueixa inspecció, l’informe resultant va concloure que l’estat era “critique” i, per això, es va tramitar una licitació de per a actuar.

“Sorpreses desagradables”

Gómez ha assenyalat que des de l’Ajuntament han arribat a la conclusió de la “necessitat” d’impulsar aquesta legislatura “un nou contracte de manteniment dels quasi 100 ponts que té la ciutat”. Es tracta d’un nou contracte que contemple, de forma periòdica i continuada, la “supervisió i manteniment que evite sorpreses desagradables” com l’oposada en aquest. El pont, que va ser construït en 1973, no havia tingut cap mena de manteniment en els seus pilars en 50 anys.

Aquest nou contracte, ha continuat Gómez, evitarà trobar-se amb desperfectes d’aquest nivell que, a més, són “un gran desemborsament per a les arques públiques”; un bon manteniment ix més barat que una gran obra de reparació.

Ambient marí

Salvación ha explicat que, després de veure la urgència de les reparacions, van buscar ràpidament una solució: “Consisteix a picar el formigó deteriorat, reposar les armadures necessàries i emplenar”. Després, es dóna un últim revestiment “per a evitar que torne a atacar l’ambient marí“.

És la proximitat al mar i l’aigua el que ha causat el problema. El pont anterior terra endins, també propietat de València i de la mateixa època, no presenta aquests desperfectes perquè es troba en una zona seca -la major part de l’any-. Aquest, en canvi, es troba en la zona on es mescla l’aigua que arriba del mar amb la poca que arriba del Túria -la majoria es queda en regadius-.

L’encarregat del Servei de Coordinació d’Obres ha assenyalat que dos ponts més prop del mar, “un de Conselleria i un altre del Ministeri”, també van ser reparats degut a aquest efecte de l’aigua. Ara amb el nou revestiment i les revisions periòdiques el pont ha d’estar en perfectes condicions, almenys, fins a complir un segle.

Galeria de les reparacions

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + dos =

museo etnologia
ficcions 2019-2020