25n
25N
25N

"Aquesta crisi sanitària comportarà una crisi social més profunda i silenciosa"

A Sant Joan de Déu han reforçat l’atenció dels col·lectius en risc i ja treballen en accions per a prevenir la crisi social

"Aquesta crisi sanitària comportarà una crisi social més profunda i silenciosa"
01/04/2020 -

Les persones sense sostre és un dels col·lectius més vulnerables. Per això, en resposta a la crisi sanitària i social produïda pel Covid-19, Sant Joan de Déu, que treballa durant tot l’any per a oferir una segona oportunitat a totes aquestes persones, ha reforçat les seues accions, en coordinació amb els organismes públics competents, per a pal·liar, en la mesura que siga possible, aquesta situació perquè, com diu, “el carrer no ha de ser la llar de ningú”.

D’aquesta manera, s’han dut a terme mesures de prevenció, tant en l’Alberg com en la Xarxa d’Habitatges que gestiona Sant Joan de Déu, per a evitar la propagació del virus, però també per a garantir “els drets fonamentals d’aquestes persones en situació de major vulnerabilitat”. En aquest sentit, a més de seguir les normes de confinament decretades en l’estat d’alarma i de continuar garantint la manutenció, l’atenció psicosocial o afrontar les ajudes econòmiques per a les despeses personals d’aquest col·lectiu, s’ha apostat per un reforç en l’atenció.

En aquest sentit, Sant Joan de Déu ha contractat una infermera, que acompanyarà a les persones usuàries, així com al personal de l’entitat, durant la crisi del Covid-19 i, a més, s’encarregarà del seguiment de les persones que siguen col·lectiu de risc perquè “un alt percentatge de les persones usuàries tenen altres malalties associades o superen els 50 anys“.

Així mateix, tampoc es volen oblidar de les famílies a les quals presten ajuda ni de les persones que han sigut usuàries de Sant Joan de Déu. Per això, es troben en permanent contacte i “disposats a oferir-les el suport que necessiten”. I és que, encara que són conscients que “el treball és dur i intens, mantenim el compromís d’acompanyar a les persones en situació de sense llar, ja que aquesta crisi sanitària comportarà una crisi social més profunda i silenciosa sobre la qual l’entitat ja preveu actuar amb noves respostes”.

I és que, com expliquen, “les persones en risc d’exclusió seran les més afectades per la pèrdua d’ocupació o les dificultats que es trobaran per no poder fer front al pagament de factures”.

Finalment, des de Sant Joan de Déu han volgut agrair les mostres de solidaritat que s’han deslligat en aquests dies. “Hem rebut ajuda per part d’organismes públics, de persones i comerços del barri, empreses… i volem agrair-li’l perquè sempre és més fàcil afrontar aquest repte des d’una xarxa de solidaritat”. I aquesta xarxa, sens dubte, és la que està predominant en temps de coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − quatre =