25n
25N
25N

Esquerra Unida recorda a Montero que l'infrafinançament és un problema "real, urgent i greu"

Esquerra Unida recorda a Montero que l'infrafinançament és un problema "real, urgent i greu"
13/05/2020 -

Esquerra Unida ha recordat aquest dimecres a la ministra i portaveu del Govern, María Jesús Montero, que l’infrafinançament és un problema “real, urgent i greu” per a la ciutadania valenciana i no es pot “consentir” que es continue “penalitzant en el repartiment de recursos” a la Comunitat Valenciana.

Així ho ha indicat la coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez, després que la portaveu haja instat a “no embullar” ni “inventar problemes que no existeixen” en una resposta al diputat de Compromís Joan Baldoví en el ple del Congrés, que ha reclamat uns 1.132 milions d’euros del fons de 16.000 milions i que es tinga en compte la població de dret que té, recordant també l’infrafinançament.

Rosa Pérez ha advertit sobre aquest tema que “comptar amb menys recursos que els que ens corresponen ens dificulta, per exemple, disposar dels serveis i dels mecanismes que les valencianes i els valencians necessiten per a donar resposta a l’actual crisi sanitària en les millors condicions possibles”.

Ha mostrat la seua “perplexitat i decepció” davant aqueixes paraules de la ministra i ha demanat una rectificació, ja que el que “a hores d’ara una ministra socialista d’Hisenda encara no haja sigut capaç d’assimilar la injustícia i el greuge” que pateixen els valencians “significa que no s’està avançant com seria necessari per a resoldre aquest problema estructural”.

Rosa Pérez ha remarcat que aquestes afirmacions arriben en el debat entorn del repartiment dels recursos per a fer front a la pandèmia: “Mentre el País Valencià està fent tots els esforços possibles i més per a respondre a la crisi amb menys recursos financers que la resta, i mentre el Govern valencià continua treballant incansablement per a combatre la crisi social i econòmica que es deriva de la pandèmia, ens trobem en una ministra que no sols ens nega els recursos que ens corresponen, sinó que a més sosté que aquest greuge és un invent”.

“No podem consentir que se’ns penalitze, que se’ns continue penalitzant, en el repartiment de recursos. I molt menys, tractant-se d’una situació tan greu com aquesta pandèmia”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 2 =

museo prehistoria