Per primera vegada, els equips femenins del Llevant UD i el València CF s'han enfrontat en l'estadi granota, el ‘Ciutat de València’, una fita que mostra el creixement que la categoria femenina ha experimentat en els últims anys. La diputada provincial d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, ha volgut estar present en aquest esdeveniment, en representació de la Diputació de València, que és patró de la Fundació Levante UD ‘Cent Anys’.
“Es tracta d'una cita històrica en la qual la Diputació havia d'estar present. El futbol femení és cada vegada més reconegut i seguit, una eina potent de canvi social i de lluita per la Igualtat que és necessari donar suport i recolzar”, ha assegurat Isabel García. La Diputació de València se suma així a la gran festa del futbol femení valencià, mostrant el seu compromís amb la promoció de l'esport inclusiu i la utilització de l'activitat física com a eina per a la transformació de la societat i la Igualtat entre sexes.
Al partit en Orriols han assistit convidats tots els clubs de futbol femení de la província, en una iniciativa que no solament fomenta la pràctica de l'esport sinó el seu caràcter inclusiu, amb jugadores de totes les edats seguint en directe l'històric derbi del futbol femení de la capital. I, encara que el resultat no era allò més important, l’equip granota va guanyar 2 a 1 el conjunt blanquinegre.
“És fonamental recolzar l'esport femení, perquè així es contribueix a acabar amb les diferències entre gèneres, ajudant a les dones a guanyar en visibilitat i a la promoció de la Igualtat”, ha afegit la diputada de l'Àrea d'Igualtat, Joventut i Esports. Un compromís ferm de la institució amb la lluita per l'equitat i contra la violència de gènere. A la renovació del conveni amb la Fundació Levante UD feta aquesta setmana per a promoure precisament l'esport inclusiu s'uneixen iniciatives com ‘Fes el teu retrat contra el maltractament’, a la qual es van sumar l'equip granota i el València CF en un esforç conjunt cap a una realitat social més igualitària.
També la proposta realitzada en Falles, quan la Diputació va mobilitzar a 800 comissions falleres de tota la província per a convertir la festa valenciana per excel·lència en una “ambaixadora contra la violència de gènere”. La banderola de la Diputació amb el ‘No a la violència de gènere’ va poder veure's en tots els monuments de la província.