Esports

El Consell anuncia que la pròxima edició de la Volvo Ocean Race impulsarà la creació de 1.800 ocupacions a la Comunitat Valenciana

1 minut

SAMSUNG CSC

El Consell ha anunciat que els resultats de la pròxima edició de la Volvo Ocean Race, la sortida de la qual des d'Alacant tindrà lloc al novembre del 2017, generaran un important impacte econòmic a la Comunitat Valenciana que es traduirà en la creació de 1.800 llocs de treball.

"El nostre objectiu és augmentar els ingressos i disminuir els costos de la celebració de l'esdeveniment. Per a això hem renegociat el contracte i estem tractant d'atreure a més patrocinadors", ha assenyalat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, qui ha apuntat que "des del Consell s'ha apostat per aquest esdeveniment per la seua elevada ràtio de rendibilitat econòmica i social, al mateix temps que s'ha dut a terme un exhaustiu control per minimitzar les despeses".

"Estem treballant perquè els efectes positius de la celebració de la Volvo Ocean Race impregnen a tota la ciutat i la província. L'esdeveniment atreu un elevat nombre de visitants i, per tant, proporciona un impuls vital al sector turístic i a totes les activitats que d'ell depenen. Aquests impactes en el turisme, a més, no es limiten al període de celebració de l'esdeveniment, sinó que s'estenen en el temps i afecten altres sectors econòmics", ha explicat el conseller. Els sectors més beneficiats per la celebració de la regata seran el comerç detallista, el transport terrestre, l'entreteniment, la cultura, l'esport, les telecomunicacions i serveis de correus, les activitats i serveis professionals, el comerç majorista, la intermediació financera, la construcció, el sector immobiliari i, per descomptat, el comerç i la restauració.

Les previsions sobre l'esdeveniment apunten que s'incrementarà el nombre de pernoctacions, tant de visitants nacionals com d'estrangers. El Museu de la Volvo Ocean Race d'Alacant, l'únic del món dedicat en exclusiva a la regata, les oficines i les conferències internacional que se celebren aquests dies també rebran nombrosos visites.Vicent Soler ha realitzat aquestes declaracions al final de la reunió de la Junta de Govern del "Consorci Alacant 2017. Volta al Món a Vela" que ha tingut lloc a Alacant. A la reunió han assistit també la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, Ángeles Conca, i el director general de la SPTCV (Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana), Antonio Rodes, entre uns altres.

Estalvi en el contracte

Vicent Soler ha explicat que el nou contracte que el Consell ha renegociat per la Volvo Ocean Race suposa important estalvi per a les arques valencianes. En aquest sentit, ha explicat que s'ha revisat la clàusula en la qual es fixava que l'organització de l'esdeveniment percebia el 35% de les quantitats aportades en virtut de patrocinis quan aquestes superaven els 3 milions d'euros. Ara s'estableix que l'organització percebrà el 30% dels patrocinis que ells aportin, però no del total, la qual cosa es considera un important estalvi per la Generalitat.

A més, en aquesta nova edició de la Volvo Ocean Race la Generalitat utilitzarà el mateix vaixell que es va usar en l'anterior edició, celebrada en 2014, la qual cosa suposa un estalvi de 5 milions d'euros. També s'han fixat uns costos d'organització pel Race Village de 3,5 milions, enfront dels 4,5 milions d'edicions anteriors.

"Totes aquestes mesures van canalitzades a minimitzar el cost que la celebració d'aquest esdeveniment té per a les arques de la Generalitat. Les anteriors edicions de la Volvo Ocean Race, que van ser gestionades per l'anterior Consell, van costar a la Generalitat uns 30 milions d'euros. Només l'última d'elles va tenir un cost de 18 milions. Ara estem esforçant-nos per canviar la situació".

Funció del Consorci

En la reunió s'ha aprovat la novació dels estatuts del Consorci, que contemplen una ampliació de les seues funcions amb l'objectiu que pugui assumir la gestió de la pròxima edició de la regata que tindrà lloc a Alacant en 2017.

En aquest sentit, el Consorci ha aprovat les activitats que es desenvoluparan en el marc de l'esdeveniment, amb la finalitat d'aconseguir la publicitat més gran, promoció i divulgació d'aquest. Així mateix, s'ha aprovat el Manual de Marca, en el qual s'estableix la forma d'inserir el logo de l'esdeveniment i els suports que s'entenen són idonis per donar publicitat al mateix, com són: televisió, premsa, internet, cartelleria, embarcació i vehicles, entre molts altres.El cost de l'esdeveniment se sufraga parcialment amb les col·laboracions d'empreses privades que es poden acollir a un esquema fiscal beneficiós que els permet deduir-se el 15% de les despeses de la publicitat i promoció que realitzen de l'esdeveniment, fins a un límit del 90% de les donacions efectuades.

En aquest sentit, és el Consorci qui s'encarrega de vetllar per la correcta aplicació d'aquest règim fiscal i el compliment de les condicions contingudes en el manual de marc per part de les empreses col·laboradores. A més, el Consorci també té entre les seues funcions la certificació de despeses per a les deduccions fiscals. L'objectiu del Consell és que en la present edició no hi haja dèficit o bé que siga molt inferior en relació a edicions anteriors.

Esdeveniment d'interés públic

L'esdeveniment central entorn del qual es concentra la programació d'activitats és la sortida de la regata que tindrà lloc entre octubre i novembre de 2017. Així mateix, en la setmana prèvia a la sortida es desenvoluparan diverses proves nàutiques en la badia d'Alacant com la regata costanera In-Port, les regates amb combinació professional i amateur Pro-Am, així com altres regates de formació i promoció del esport base.

També s'ha aprovat el programa d'activitats del Race Village, que serà d'accés lliure i comptarà amb accions culturals, educatives, esportives, lúdiques científiques i artístiques per a tots els segments d'edats. Així mateix, està previst desenvolupar un programa escolar per iniciar als més petits al món de la vela i un programa formatiu de voluntaris.

La Volvo Ocean Race és una de les competicions de vela per equips més prestigioses del món. El trofeu distingeix al vaixell a vela i a la tripulació més ràpida a fer la volta al món. La seua durada, gairebé nou mesos, la converteix, a més, en l'esdeveniment esportiu més llarg que existeix i un dels més extrems. La ciutat d'Alacant serà el port de sortida de la 13ª edició de la Volvo Ocean Race que tindrà lloc en 2017. El Port d'Alacant és a més la base d'operacions permanent de l'organització de la regata.

Etiquetes: