25n
25N
25N

Arcadi España defensa que l'urbanisme "ha de ser vist com un instrument de generació d'ocupació i no com un fre"

Arcadi España defensa que l'urbanisme "ha de ser vist com un instrument de generació d'ocupació i no com un fre"
21/11/2020 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha defensat en la clausura de l’I Congrés d’Urbanisme Productiu que l’urbanisme “ha de ser vist com un instrument d’ordenació, protecció i generació d’ocupació, mai com un fre” i ha assegurat que “una de les situacions que més preocupa” la Conselleria “és la necessitat de dotar de seguretat jurídica” a l’àmbit de l’ordenació.

Per al titular de la política territorial del Consell, l’urbanisme productiu “és un nou urbanisme verd que es recolza en les infraestructures verdes i valora el paisatge com un instrument fonamental partisca comprendre el nostre territori en tota la seua integritat, també en entorns urbans”.

En la seua intervenció, el conseller ha plantejat tres reptes “fonamentals” als quals “cal enfrontar-se en aquests moments” i que ha definit com “la lluita contra la COVID, la lluita contra el canvi climàtic i la creació d’ocupació”, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Així, ha afirmat que “treballarem per a aconseguir que l’urbanisme valencià torne a ser pioner a oferir fórmules de planificació i gestió, que permeten aconseguir objectius com la cohesió social i territorial, agilitat, sostenibilitat econòmica i mediambiental i perspectiva de gènere”.

En aquest sentit, Espanya ha plantejat que “una de les situacions que més ens preocupa en el Consell, és la necessitat de dotar de seguretat jurídica a l’àmbit de l’ordenació”, per la qual cosa, ha afegit, “des de la Conselleria estem potenciant mesures per a agilitar els procediments a l’empara del Pla Agilita Urbanisme”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − un =