caixa popular

L'Ajuntament declara els espais municipals lliures de LGTBIfòbia

L'Ajuntament declara els espais municipals lliures de LGTBIfòbia
16/05/2017 -

L’Ajuntament de València i diversos espais municipals celebraran demà dimecres el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia marcant vora mig miler d’enclavaments com a llocs segurs i lliures de LGTBIfòbia i de masclisme. La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, han explicat que els espais municipals han de ser referents en la lluita contra qualsevol tipus de discriminació i que la ciutadania els ha de percebre com a llocs segurs per a totes i tots.

Els adhesius incorporen un text, que indica que el ciutadà o la ciutadana es troba en un espai lliure de masclisme i LGTBIfòbia, i dues mans, una pintada de color morat, referència en la lluita contra la violència masclista, i una pintada amb els colors de l’arc de sant Martí, símbol del col·lectiu LGTBI.

“Des del Govern de la Nau ens creiem la diversitat i la defensa dels drets de totes les persones. Aquesta iniciativa va en la línia de visibilitzar al col·lectiu LGTBI, un aspecte fonamental per normalitzar i eliminar qualsevol tipus de discriminació o discurs d’odi”, ha explicat Lozano.

Per la seua part, Campillo ha defensat que l’Ajuntament de València siga “un referent actiu en la lluita contra la discriminació al col·lectiu LGTBI i també contra el masclisme”. A més, ha destacat la importància de “situar els espais municipals com a llocs segurs per a totes i tots els ciutadans, per a tot el personal municipal i per a qualsevol persona que els visite”.

Demà dimecres, 17 de maig, Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia, l’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i altres membres de l’equip de govern, assistirà en la plaça del Mercat a l’homenatge a Margarida Borràs, dona transsexual assassinada al segle XV, i primer cas documentat de mort per transfòbia. La placa serà instal·lada a les 19.30 hores en la Plaça del Mercat (enfront de l’església dels Sants Joans) i també recordarà totes les víctimes de l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia.

D’una altra banda, en el marc de la commemoració d’aquesta data, el pròxim dijous, dia 18, a les 19 hores, la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat a l’Ateneu Mercantil una xarrada-col·loqui sobre la situació de l’homosexualitat durant el franquisme, que serà presentada i dinamitzada per Isabel Lozano.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − cinc =

Valencia orgullosa
sempre teua