caixa popular

L'Escola Municipal d'Emprenedors, la llavor que impulsarà l'economia valenciana

Sandra Gómez assegura que aquest eix permetrà que la resta de centres s’especialitzen en àrees més concretes

L'Escola Municipal d'Emprenedors, la llavor que impulsarà l'economia valenciana

La primera Escola Municipal d’Emprenedors es convertirà en un referent per a totes aquelles persones que desitgen començar un projecte nou o que vullguen fer un pas més en la seua empresa. Aquesta és la idea clau amb la qual Sandra Gómez, Primera Tinent d’Alcalde i delegada d’Emprenedoria, Foment i Ocupació explica a València Extra la importància d’aquesta iniciativa. I és que la novetat més ressenyable no és tant la seua creació, sinó que serà un eix amb funcions destinades perquè el servei d’aquestes persones siga més efectiu, concret i adaptat a les seues principals necessitats.

Segons indica la regidora, l’escola del carrer Guillem de Castro sorgeix per dos motius. El primer és que els actuals centres d’emprenedoria gestionats des de l’Ajuntament (Centre de Recursos Empresarials i d’Emprenedors “Petxina” i el Projecte Incubadora La Harinera) no tenen l’espai necessari per a totes les persones que demanen aquest servei, amb aules de formació xicotetes i poc espai pel co-working, una nova forma de treball en oficines compartides. En el cas del Centre de Recursos Empresarials i d’Emprenedors “Petxina”, per exemple, solament hi ha huit despatxos amb una capacitat per a quinze empreses.

En aquest sentit, el segon objectiu que es planteja la corporació és que el nou espai siga un eix central. “Necessitem que siga un referent i que totes les persones que tinguen un somni o que vullguen millorar els seus projectes acudisquen directament a ell”, indica. Així, la primera Escola Municipal d’Emprenedors seria el primer punt de contacte per a orientar, formar i fer el seguiment de cada iniciativa. “D’aquesta manera, la resta d’escoles públiques s’alliberarien i podrien especialitzar-se en àrees més concretes”.

Entre les accions que durà a terme, destaquen les aules de formació grans, per albergar al màxim nombre de persones que aprenguen cada dia les línies per desenvolupar la seua idea, així com un lloc més gran per al co-working. A més, impartirà cursos càpsula per formar en matèries específiques i uns altres més generals on l’alumnat puga conéixer els principis bàsics per emprendre i tinguen tutors i serveis per al seu seguiment. “Hi ha moltes persones que tenen un somni però no saben com aconseguir-ho, i unes altres que necessiten avançar. Aquesta escola serà el lloc on donen resposta a tot això”, afegeix Gómez.

Respecte al professorat, la delegada d’Emprenedoria indica que serà personal que treballe en acadèmies relacionades amb aquest camp, professionals de la Cambra de Comerç, amb què la corporació valenciana té convenis, i personal financer i administratiu.

Ajudes per a emprendre

Sandra Gómez ha recordat, així mateix, que l’administració dóna ajudes per a l’emprenedoria que anirien de la mà de l’Escola Municipal d’Emprenedors. En concret, ha destacat les subvencions del programa Impuls, que té com a objectiu fomentar, impulsar i recolzar l’activitat econòmica de València amb la dotació d’un màxim de 5.000 euros per a les empreses que funcionen des de 2012. A més, ha esmentat les de Consolidació, per a empreses que estan més avançades, que aporten fins a 6.000 euros, i les del sector turístic, amb la mateixa quantia.

Entre aquestes subvencions de l’ajuntament, Sandra Gómez va anunciar divendres passat, el llançament d’una nova línia que donarà fins a 6.000 euros als empresaris i empresàries que comencen un projecte cultural, ja que “les empreses necessiten un bon matalàs per començar a caminar i la cultura no solament ajuda a desenvolupar la societat, sinó també l’economia”. Per tant, hi haurà un total de quatre modalitats d’ajudes econòmiques com un braç més per impulsar l’economia valenciana.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 10 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris