25n
25N
25N

Escola "regala" als centres ReTrobades, una web per a compartir recursos educatius en valencià en un curs atípic

Escola "regala" als centres ReTrobades, una web per a compartir recursos educatius en valencià en un curs atípic
22/09/2020 -

Escola Valenciana ha posat en marxa el portal web ‘ReTrobades’, un espai virtual en el qual l’entitat facilita continguts d’Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat en un any escolar atípic a causa de la pandèmia de coronavirus. La iniciativa es concep també com “un regal” als centres educatius, després que la Covid haja provocat que, per primera vegada en 35 anys, s’hagen hagut de suspendre les tradicionals Trobades d’Escoles en Valencià.

El projecte ha sigut presentat aquest dimarts en roda de premsa en un acte en el qual han participat el gerent d’Escola Valenciana, Francesc Felipe; la directora general d’Innovació Educativa de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Margarida Castellano; i el representant de Món d’animació Felip Kervarec.

En ‘ReTrobades’ es poden trobar recursos, activitats i vídeos que acompanyen en l’activitat didàctica. “Hem volgut inaugurar aquest curs amb un regal en els centres educatius. Amb la finalitat de mantindre viu l’esperit de les Trobades i per a respondre a la necessitat de recursos educatius en valencià, hem fet aquesta compilació d’activitats, experiències, jocs i tècniques diverses permetran treballar aspectes com la competència emocional, la comunicació interpersonal o el treball en grup”, ha incidit Francesc Felipe.

Per part seua, Margarida Castellano ha destacat que d’aquesta manera “s’aporta al professorat un material per a treballar tot allò que en el dia a dia no es té temps a les aules, per a treballar no sols l’afectivitat o els continguts més cognitius, sinó també retrobar-se amb els companys en un any atípic”.

Felip Kervarec ha explicat que “la web ReTrobades mostra una gran varietat de recursos amb una funcionalitat pràctica, perquè tothom els puga trobar fàcilment per cicles escolars o temàtiques”.

CREATIVITAT I MÚSICA

Els recursos educatius estan disponibles en la web retrobades.escolavalenciana.org i s’estructuren per temes: atenció, creativitat, música, psicomotricitat i expressió oral i escrita, entre altres. Així mateix, es diferencien per nivells i etapes educatives.

A més, Escola Valenciana ha presentat també l’edició especial ‘Retrobades’ de la revista ‘Sembra’, que recull anàlisi i opinions de diferents membres de la comunitat educativa amb motiu de l’inici especial d’aquest nou escolar especial.

L’entitat també ha oferit recentment la Cinemateca, un nou producte per a centres educatius que ofereix de manera il·limitada de set pel·lícules en valencià diferenciades durant tot el curs 2020-2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 12 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa