caixa popular

Sant Sebastià: cultura, gastronomia i paisatge

Sant Sebastià: cultura, gastronomia i paisatge
15/09/2017 -

A més de la cultura, sobre la que ja hem parlat, Sant Sebastià destaca per gaudir d’una arquitectura moderna, típica de meitats del segle XIX, i que caracteritza la ciutat amb un aire afrancesat i aburgesat. El paisatge dominant de la població, però, és la badia de La Conxa que es divideix en tres platges urbanes: La Conxa (la més famosa de la ciutat i una de les més conegudes de tot Espanya), Ondarreta (situada entre el Palau de Miramar i el Mont Igueldo) i Zurriola (la més oberta al mar i la que té més onatge).

sansebastian2Un dels llocs imprescindibles a visitar és l’escultura d’Eduardo Chillida, El Peine del Viento, situada a la platja d’Ondarreta. Després d’observar l’impacte de les onades contra les roques i l’acer, des d’allà podem agafar el funicular que ens portarà al cim del Mont Igueldo. Allà no només gaudirem d’una vista única de la ciutat i la seua costa, sinó que també podrem passar una bona estona al parc d’atraccions.

Si ens traslladem a la part antiga de la ciutat, situada als peus del Mont Urgull, val la pena visitar la basílica de Santa Maria del Cor (acabada de construir l’any 1774), la Catedral del Buen Pastor de San Sebastián (d’estil gòtic), o la famosa Plaça de la Constitució, un dels principals centres neuràlgics de la ciutat. Allà podrem gaudir de la deliciosa gastronomia basca, de la gran varietat de “pinxos” que podrem degustar i del fantàstic ambient que es respira, tant de dia com de nit.

Superfície 60,89 km²

Ubicació Sant Sebastià se situa a la zona nord d’Espanya, al golf de Biscaia i a només 20 quilòmetres de la frontera francesa.

Població Al municipi hi viuen més de 186.000 persones, i a l’àrea metropolitana gairebé mig milió d’habitants

Clima La capital del País Basc té un clima oceànic caracteritzat per pluges abundants al llarg de tot l’any, tot i que especialment a la tardor. Les temperatures són suaus i temperades amb una mitjana de 15ºC. Tot i això, la humitat fa que la sensació de fred/calor a l’hivern/estiu siga més acusada.

sansebastian3Economia Bàsicament es basa en el comerç i el turisme. A més, l’organització de diversos esdeveniments internacionals com el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, la Quinzena Musical o el Festival de Jazz de Sant Sebastià fan de la ciutat un gran atractiu de la cultura a nivell global

Curiositats Sant Sebastià és el nom oficial que rep la ciutat, però també se la coneix com a Donostia, el seu nom oficial en eusquera; o la seua variant Donosti. La Bella Easo o Easo és un altre dels topònims, sorgit de la creença que segles enrere Sant Sebastià era la ubicació de la ciutat romana Oiasso o Easo. Recents descobriments arqueològics han demostrat que aquesta ciutat realment es trobava en l’actual Irun


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats