caixa popular

Entra en vigor l'equiparació entre les víctimes de violència masclista i les de terrorisme

La quantia de la indemnització passa dels 6.000 euros a 75.000 euros

Entra en vigor l'equiparació entre les víctimes de violència masclista i les de terrorisme
23/03/2018 -

El decret per a equiparar les indemnitzacions a les víctimes de violència masclista amb les que reben les víctimes del terrorisme a la Comunitat Valenciana, entra en vigor, de manera que a partir d’ara, la quantia d’indemnització passarà dels 6.000 euros a 75.000 euros.

Amb la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de la modificació del reglament per al reconeixement de les indemnitzacions i les ajudes econòmiques a les víctimes de violència sobre la dona, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives fa efectiva altra de les mesures contemplades en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.

La Conselleria d’Igualtat estima que l’import previst anteriorment en les indemnitzacions per causa de mort per violència de gènere és considerablement inferior a les indemnitzacions per mort previstes en altres situacions equiparables, com per terrorisme.A més, considera la quantitat estipulada era insuficient perquè els fills menors, majors dependents o uns altres familiars econòmicament depenents de la víctima, afronten el seu futur “amb dignitat i possibilitats”.

Aquesta iniciativa de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ja estava prevista i incorporada en el pressupost del departament per a enguany. Amb aquest decret es modifica l’article 6 del reglament per al reconeixement de les indemnitzacions i les ajudes econòmiques a les víctimes de violència sobre la dona. Segons el nou decret, la indemnització es destina als fills i filles menors d’edat que depenguen econòmicament de la víctima, així com a les persones tutelades o acolliments depenents econòmicament d’ella pels actes delictius ocorreguts a la Comunitat Valenciana.

Aquestes persones també seran beneficiàries de la indemnització si en el moment en el qual es produeix l’acte delictiu tenien residència acreditada a la Comunitat Valenciana, amb independència del lloc on s’haguera produït el crim. En absència dels fills i filles menors d’edat o de persones tutelades o acolliments, la indemnització serà per als ascendents que depenguen econòmicament de la víctima, per les morts ocorregudes a la Comunitat Valenciana o fora d’ella, sempre que la família de la víctima residisca a la Comunitat Valenciana.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − cinc =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC